¶ Totally Lost ; Out of Control

ISNIN-2 Ogos 2010.Kawan Fahmie mengalami kemalangan kat jalan sekitar bandaraye Johor Bahru. Ape yang Fahmie nak tunjuk kat sini gambar krete kawan Fahmie tuh. Selamat Fahmie tak naik krete tuh.  Kawan Fahmie tuh patah tangan kiri. Lagi sorang kazen dye pendarahan di kepala yang teruk. Diorang kate kerete nie amek selekoh dalam kelajuan 120KM/J. Salah dye jugak kot bawak laju sangat. Tapi nak buat macam mane, bende dah jadi. Pic nie Fahmie tunjuk untuk jadikan pengajaran kat korang. Sempena nak menyambut puase dengan raye bulan depan.

Kerete nie dalam selekoh tuh terlangar divider jalan kemudian merempuh lori tersebut dan berpusing sebanyak 2 kali sebeum berenti macam dalam gambar diatas. Tak dapat Fahmie bayangkan kalau Fahmie yang kat dalam kerete tuh. Mintak-mintak lah dijauhkan smua tuh..Amin.

Fahmie harap gambar nie dapat takutkan korang untuk pandu lebeh berhemah untuk menyambut bulan ramadhan yang bakal menjelma dan hari raya. Pandulah dengan selamat okey guys. Tengok kerete nie...Dah totally lost. Tunggu syarikat Insyurans jer bagi dye kerete baru.

ps: Nama kawan Fahmie dan ape yang jadi kat dia selanjutnya Fahmie kene rahsiakan atas permintaan Boyfriend dye.
pss: Tutup no plat untuk elakkan pihak KTM tau pasal nie (Kuda, Toto,Magnum). ^__^
psss: PANDU CERMAT JIWA SELAMAT. Iklan Jabatan Pengangkutan Jalan. ^___^

15 Comment. Write Yours!:

Shafika Syuhada Rosli said...

ade jugak yg apply that thing 4 KTM eaa... ishh

Zulfahmi Abidin said...

hah.ade aje..diorg nie bnde kurapat smua diorg caye...

akmalhilmi said...

aku pnh jugak kowt xcdn mcm nieh
sbb nantok
perhhh
mmg seb baek xda kate o treler hentam aku sbb aku da laggar sisi phdg jln n pe aku taw 3 btg patah same aku rempuh 2 then berpusing sbb hit kat btg k3 nan kuat

Zulfahmi Abidin said...

Mal.slamat ko idup lg.ish.aku mmg tkut siot bnde2 mcm nie

Bidadari fiza said...

malang tak berbau..sangat fobia dengan accident..sebab pernah accident..=(

Zulfahmi Abidin said...

^_^

tiafazunia said...

teruknye kerete tuh!
sian dorang :(

fatinmmj said...

isyh2, truk tu fahmi, lps ni kene hati2...isy, mcm2..bleh trjadi...nnti kne hati2 nk bwk kete...

fatinmmj

Wawa Zolkepli said...

inilah yg mmbuatkan lesen wawa jd perhiasan purse smate2.
T_T

Zulfahmi Abidin said...

fatin

kazen dye tuh tak tawu jalan..dalam jalan terus tuh ade selekoh yg ade devider. dye masuk link kanan and terus jer langgar devider utk belok tuh..then ape lagi...terbalik la kretenyer...slamat pemandu lori tuh tak de ape2....cedere ringan jer...and tak de moto kat situ.klu tak silap2 masuk kes mahkamah jer nie..

Zulfahmi Abidin said...

wah...wawa pon ade sejarah silam jugak ker??sory to hear that wawa...:(

Anne Boleyn said...

salam..

aishh macam teruk je accident tuh. sian kat kawan tu. hmm~ pandu cermat jiwa selamat.

btw, thanx sebab sudi bagi komen kat blog Anne Boleyn.


p/s: jom baca entry pasal MTV Worldstage. :)

Zulfahmi Abidin said...

mmg teruk..alahamdulillah smua masih dapat mnyambut raya lagi tahun nie.hehe

Sophie Al-yahya said...

ish fahmie..takutnyaaa..siap ada darah2 lagi.. harap2 semua orang ambil iktibar dari etri ni.srious takot..

Zulfahmi Abidin said...

^_^ tp sophie jgn la tkut pulak k.sbb kerete masih salah satu daripada kenderaan yang pling selaamat di muka bumi ini.heh

Powered by Blogger.