¶ Pengalaman Jumpe Artis

  Kejadian nie berlaku semalam mase Fahmie keluar dengan kawan Fahmie untuk pergi makan dekat area Tebrau. Nama kedai tuh Restoren Seri Delima kalau tak silap Fahmie la. Tapi kawan-kawan Fahmie gelar nama tempat tuh.RSD jer. Supaya senang paham and tak yah la nak sebut panjang-panjang kan?

  Restaurant tuh ade menyediakan karaoke. Sebab tuh member-member Fahmie suke pergi tempat tuh. Walaupun Fahmie pergi jutak tempat tuh. Fahmie tak pernah pon menyanyi kat situ.

  Setibanya kitorang kat situ, mulut-mulut longkang lancang nie semua dah bising cakap kuat-kuat yang betul ker yang kite nampak tuh artis.Biaselah, dia cakap kuat-kuat sebab tempat tuh kan ade karaoke. So, tak dengar kalau cakap slow-slow.bahahha ^__^. Untuk kepastian, kawan Fahmie tuh Am  nama dye. Dye suro
Fahmie tanyer sendiri. Betul ker orang kat meja sebelah nie artis? Nie ha artis yang dimaksudkan.

Erry Putra
So, memandangkan Fahmie paling lantang bersuara dan ringan tulang. Fahmie pusing belakang menghadap Erry Purtra nie. Macam nie ha dialog Fahmie dengan dia.

Fahmie: Abang, nama abang sape? Muke nampak familiar lah.
Erry Putra: Oh,nama abang Farid.
Fahmie: Abang, betul ke nie abang? sebab diorang nie kate nama abang lain.
Erry Putra: Hahaha,nama abang Erry Putra. (dye senyum)
Fahmie: (hulur tangan salam)
Erry Putra: (hulur tangan salam balas)
Fahmie: Abang, Nenek saya memang minat sangat kat abang!
(habes cakap jer terus toleh ke meja Fahmie semula)

Fahmie sambung berbual dengan kawan Fahmie macam takde ape-ape yang berlaku. Lepas tu kawan-kawan Fahmie gelak-gelak sebab Fahmie cakap macam tuh.Lepastu lagi bagi tawu si Am tuh yang betullah mamat kat belakang artis..Lepatu lagi lagi, Alah, mamat nie yang berlakon drama kat TV tuh la. Drama: Ular Emas tuh.hehe

28 Comment. Write Yours!:

Eza Rashid said...

hahha,,,adeke dy kate name dy farid,,,hik3,,,

YuSeNzE - KniGhT said...

Baca kisah ko ni buat aku teringat peristiwa yang pernah aku alami. Aku malan pulak nak cerita kat sini, segan. hahha..

Klu rajin ko baca la kisah memalukan ni.. ekekek..

http://naluri-ini.blogspot.com/2010/01/memang-aku-x-perasaan-td.html

tim said...

wow..!! ery putra..!!

Zulfahmi Abidin said...

Haha.dye mcm lembut r.tp xtau r.

Zulfahmi Abidin said...

yusenze..


hahaha.sengal jer..pelik gile tak kn la ko tak rase muke dye tu familiar...??bhahaha bini dye lawa ko nmpak lak.hihihi

Zulfahmi Abidin said...

tim..

knape tim?? minat ker??

tiafazunia said...

nenek ?
hahaha!
mesti dye malu gyler enn!
kejam gak lu pami oi!

Zulfahmi Abidin said...

agaknyer kot dye bengang jer.msti dye igt dye tuh famous sgt smpai la jumpe fahmie baru dye berubah pendapat.hehe

encHIx laNDax said...

hahaha~~hampeh jerk~
bole kau x pasan dia eeek?mesti dia bengang je~ehehe

Zulfahmi Abidin said...

lah.fahmie bukan suke puje2 artis nie kan.bahhahaha

Muhammad Taqi said...

Assalamualikum...

syaveyron said...

mka jmbu ler dia nie..huhuh

Zulfahmi Abidin said...

Walaikum salam.

Zulfahmi Abidin said...

Er.jembu ke?mcm pondan je famie tengok.

syaveyron said...

jmbu&p0ndan..ahaha

Zulfahmi Abidin said...

ahhaha.yg tuh setuju.bahhaha..

ejum said...

macam kelakar pon ada..
hahah...siap nenek minat kat ery putra ni..

Zairie Husin said...

wah.. ada ambek autograf x ??

my recent post:
JANGAN HANYA TAHU BUAT JER..!

Zulfahmi Abidin said...

haha.jum.aku ckp nenek tuh maknenyer aku perli dye la.hehe

Zulfahmi Abidin said...

zairie..aku tak amek pon.aku tak minat pon dye nie.hehehe

AISHA SAAD said...

mmg selalu beangan nak jumpa artis, but bila jumpa, no feeling!
hahaha.

kadang2 tak perahsan pon. hoh

Zulfahmi Abidin said...

ahhaha..mmg pon ..ala.sbb diorg nie same jer sbenanyer..lain la artis yg dah jadi jutawan tuh.baru lah.hahahha

Eza Rashid said...

fahmie,,sy terjah awk mlm2,,,hehhee,,,post yg nie sy dah bace,,,:)

Zulfahmi Abidin said...

hahaha.tengs eza...:)

Anne Boleyn said...

salam..

lamanya dah tak datang blog ni. huhu

haha fahmi. gile sengal kentang. tak baik wohh kenakan pelok feveret den. ciss ciss ciss :p

Zulfahmi Abidin said...

eeee.tolong la HLN..pondan kot dye tuh.mcm tuh disuke.ape kurangnyer fahmie nie..^_^

erieqa erine said...

kat tempat kerja erine byk artis dtg.. mizz nina la, rina quikcy,fasha sandha dan lain2.. tp sy buat bodoh je. jangan nak demand2 masa buat bisnes kad, aku tulis nama ko salah kang. padan muka. azwan ali jadi azwani aliah. haha

Zulfahmi Abidin said...

Wah.erieqa keje wt card ea?bestnye.mmg.jgn heran sgt dorg tu.bukan ade yg jutawan pn.kah2

Powered by Blogger.