¶ Adakah Anda Berminat Kerja Dengan YouTube?

Sudah semestinyer korang semua tawu pasal YouTube kan? Website yang membenarkan korang tengok Video tentang ape sahaja. YouTube merupakan sebuah syarikat yang memudahkan kite untuk share sesuatu video, tegok video atau ape-ape pon yang korang nk buat kat video tuh ^__^.  Fakta yang menarikk untuk diambil tahu adalah, Google telah membeli syarikat YouTube nie pada tahun 2006. Hargenyer 1.6 billion dollars jer.=.=" Ramai orang kate harge tuh mahal tapi pakcik dua ekor pemilik Google tuh banyak duit utk beli syarikat nie.   


Anyway, kat mane Fahmie tadi? Oh yer, Kerje kat bangunan YouTube. Kawan Fahmie Zack yang blaja kat Indonesia ade sent kat Fahmie 12 gambar sekeliling YouTube Office yang terletak kat California.  Lepas tengok semua gambar tuh, Fahmie tertanyer-tanyer. Kalau korang, Nak ke korang kerje kat YouTube??

Memang la kerje kat YouTube/Google tuh gaji dye lebat T________T. Tapi Fahmie tak rase yang diorang nie ade cukup mase untuk tengok BERIBU-RIBU video setiap hari untuk menapis video tersebut. Cube tengok tempat kerje diorang nie. Dah macam takde rumah dah Fahmie tengok. 

Life Working With YouTube and Google 

Bangunan YouTube

Sarapan Percuma Setiap Hari
Bekalan Air Yang Tak Pernah Putus. Dan ianya PERCUMA
Gym Untuk Pekerja
Cool Gile Ade Pool Kat Tempat Kerje
Mungkin Kat YouTube Ramai Yang Minat Star Wars
Ruang Kerje Yang Selesa!
 Nak Ker Korang Kerje Kat YouTube???

31 Comment. Write Yours!:

elmo blurb said...

derh !
heaven je tengok tempat keje dorang !
:)

Zulfahmi Abidin said...

mcm tuh haven....??belum kawin nanti boleh la.klu dah kawin nanti.then bile dah tua..dgn makan smua yg instant jer ari2 tak leh jgk kn awk..??

lya said...

cukup setahun keje, spek tebal 5 inci.. hahaha...

Zulfahmi Abidin said...

haha.untung 5 inci.klu bute terus..dah la screen tuh besa mcm tv.tgok dekat2 lak tuh.tp tenet dye msti laju yg amat kn??

suffer8zine said...

ok aku dah req keje kat sane, doakan dapat okess :P

Zulfahmi Abidin said...

ahahah.smoge berjaye ko dapat kerje tuh ^__^

encHIx laNDax said...

sapa x nak!!huhuhu

hakimfaridzul said...

fulamak!!!!

gila besh!!!

Zulfahmi Abidin said...

landax..

ko nk jugak ker??

Zulfahmi Abidin said...

hakim...

nie knape aku jer yg rase bnde nie tak best.bahahahah

Wawa Zolkepli said...

besh nyerr..
besh nyerr...
eee..besh..
besh..
itu jer yg wawa mmpu kate kn fahmie..hek3!
beshhhh...

cik kumbang said...

wah menarik je tgk..keja setaun dahla..pastu berenti..ngeh3~

Zulfahmi Abidin said...

lah..knape wawa pon suke nie?pelik la korang nie.fahmie jer yg tak suke keje nie.hahaha

Zulfahmi Abidin said...

cik kumbang...

klu gitu org setuju.hehe bgus suggestion awk tuh...hehe

miemieyy said...

woot woot , best woo , HAHA

Zulfahmi Abidin said...

kejam..mimiey pon pakat dgn diorg nk keje kt sini....waaaaa....sob sob...

royal joe budu said...

pergh..ni y ak rse nak belajar sgguh2 nih..(blom tntu dapat)

Zulfahmi Abidin said...

haha..yg keje kt youtube sume org yg tak normal lah..hehe.and mayb mase kt skola dulu yg jadi looser..hehe

Sophie Al-yahya said...

wallaweiii bestnyeeee!!!!!
macam ni tak payah beli rumah @ sewa rumah laa..save budget..hahahaha..

syaveyron said...

Allin1,w0w bestnye klau dpt keje kt utube...

Hamzah Ian said...

wa.. tp seyes tak rugi diaorang beli youtube..

Zulfahmi Abidin said...

sya..

fahmie masih tak tawu ape yg bestnyer keje kt youtube jer..hehe..klu keje kt youtube boleh bawak kt rumah fahmie prefer yg tuh kot.pastu tenet msti laju tahap F1 punyer an..bahahha

Zulfahmi Abidin said...

hamzah..

mmg tak rugi pon..tgok la harge youtube msti dah lagi mahal skrg.dan syarikat tuh msti lagi kaye dgn advertising yg ade kn..hehe

ayaa alyy said...

huhh mknan semua instant je. rosak usus ayaa kalo kerja cnie haha. xnakkk.

Zulfahmi Abidin said...

aya org 1st yg sebulu dgn fahmie...hahaha..best2..jgn keje kt youtube kan?? hehehe

Umie Nadhirah said...

Klo gni lah my work place..
tak balik rumah punye lah XD

Zulfahmi Abidin said...

Kalau x blik mcm ne nk jmpe fme.hehe

CintaNajihah said...

xmau la keje c2. nnt ank2 i terabai... kui3~

Zulfahmi Abidin said...

Haha.kamu jgn keje sane la klu mcm 2.bahaha

erieqa erine said...

cool gila dude!

Zulfahmi Abidin said...

cool cool jgk.tapi sanggup ker??

Powered by Blogger.