¶ Setting Handphone Full Coverage

Trick nie Fahmie belajar semalam mase singgah pergi Bazar Karat kat Bandar Johor Bahru. Kul 11 lebeh tuh..... Fahmie pegi sane. 11 malam tau bukan 11 pagi. ^__^.Padahal pagi nie kerje tuh.Selambe je Fahmie. Fahmie singgah tengok duit-duit lama kat sorang Pakcik tuh. Pakcik tu friendly betul.Dye la aja Fahmie macam mane nak dapatkan full coverage bagi handphone ape-ape pon. Katenyer lah kan.Fahmie pon tak pasti. So balik tuh Fahmie pon cube kat handphone Sony Ericsson k770i edaran Kedai Telekomunikasi Wong yang Fahmie beli tahun lepas tuh. So, Fahmie nak korang pon cube untuk membantu korang dapat coverage meluas. Dah takyah pikir pasal takde line lagi dah lepas nie. Okey..


Orang kate, kalau beli handphone cangih mane pon, kalau takde coverage tak gune jugak kan? Nak-nak mase balik kampung raye tuh. Rumah atok pedalaman pulak. Awek or Pakwe punyer message tak sampai-sampai lagi. eeeii....pantang betul kan? adenyer satu bar...atau kadang-kadang takde langsung. Cube bayangkan time-time emergency nak call orang tapi coverage takde. Hanphone mahal nie....Blackbarry lah. Nokia the lates lah. iPhone4 lah. Macam-macam lah handphone korang gune. Mesti korang rase kecewa sangat.

Pakcik tuh kate, cara nie boleh gune kat semua jenis handphone yang ade GPRS ker, EDGE ker, UMTS ker, HSDPA ker. Tak kesah janji korang ade handphone yang masih berfungsi lah. Barang yang korang perlukan adalah sehelai duit Kertas RM2. yang sekeping tuh tau. Bukan RM1 tuh dua keping.

Duit kertas RM2 tuh ade elemen untuk BOOST UP coverage handphone korang. Mungkin korang rase pelik. Tapi percayelah, nie merupakan satu kenyataan yang tak boleh disangkal lagi. Kalau korang percaye. Jangan pikir pasal AYAM. Diulangi, kalau percaya jangan pikir pasal AYAM.

Tengs sebab percaye ^__^.   Kite tambah lagi., Kaedah nie sesuai untuk semua line Hotlink, Celcom, U Mobile,Happy tak pon Digi. So bile dah pakai nie korang tak perlukan lagi orang kuning tuh.

Caranya: [AMARAN: Sila baca dengan teliti dan ikut langkah-langkah dengan tertib]

  1. Matikan hanphone.
  2. Cabut bateri handphone.
  3. Lipat duit kertas RM2 menjadi same saiz dengan bateri handphone.Kemudian selitkan duit yang dah dilipatkan tadi tuh bersame bateri handphone.
  4. Pasang semula bateri handphone.
  5. Hidupkan balik handphone.
  6. Selesai.
Sila check balik bar pada handphone. Mase handphone tuh tengah standby, pastikan kod "ID.10T" tertera pada screen handphone korang. Jika ini  berjaya, handphone korang takkan mengalami masalah coverage lagi! Selamat mencuba....







Perhatian: 
Kalau kod "ID.10T" takde kat screen hanphone korang, korang perlu mula pada langkah [1-3] kemudian sile check balik sebuah satellite yang besar kat belakang duit kertas RM2 tersebut. Pastikan satellite tersebut tidak terlipat atau terkoyak. Kalau ini berlaku, korang kene gune RM2 yang lain.Kemudian sambung langkah [4-6].

Kalau masih tak boleh jugak, korang kene ketuk sikit hanphone korang. Sila periksa samada tengkolok Agong jatuh ataupun tak. Kedudukan tengkolok yang tak stabil mungkin penyebab mengape kod "ID.10T" tak muncul kt screen handphone korang

Kalau masih tak berjaya hentakkan handphone kat dahi korang 10 kali.
Mungkin kod "ID.10T" dah bertukar menjadi "IDIOT" ! Sape tahu yer tak??

Jangan marah kalau dah terkene ^_____^ Nasib baik duit RM2 tak dicetak lagi. Kalau tak, lagi ramai yang fikir benda ni betul-betul.

ps: ini hanyalah rekaan semata-mata. kejadian nie sebenarnyer takberlaku pon. Idea Fahmie semata.

9 Comment. Write Yours!:

jeffb_J said...

hahahah...ape la...ingatkan betul...dah terpikir nak cuba lg...prank rupany...hahaha brilliant...brilliant!!!

Zulfahmi Abidin said...

haha..sory..takde niat nk kenekan.hehehe

nurul_diya m. nor al-haj said...

dush..dush..dush....
terkena daku..huk3~

Zulfahmi Abidin said...

aik..sorang lagi terkene.....ahahah.sory jgk k..

anna the orange....... said...

damn..tertipu...dush3..
heh..nk copy msuk kat blog sendiri..

Anne Boleyn said...

haha damn it!! sungguh de tertipu. hehe idea yang bagus ekceli. :)


p/s: maaf yerr sebab lambat balas kunjungan. dah masuk sem ni macam busy sket. huhu. jemput lah datang ke blog anne boleyn lagi. and diharap tak serik untuk meninggalkan komen. thanx :)

Zulfahmi Abidin said...

fana..

haha..copy lah..takde hal lah.hehe.tapi kene la ubah sikit k..

Zulfahmi Abidin said...

HLN

sory klu you pon terkene hana..^_^

fatinmmj said...

hahahahah...wa glk2..ni..heheh....plik jgk..de ke...pki duet 2 hinggit..tpi atin de lgi duet lama tu..hhuhu

fatinmmj

Powered by Blogger.