¶ Muka Cantik Soalan Bodoh Yang Ditanya

Kejadian yang Fahmie alami nie mungkin pernah terjadi kat ramai orang. Tak pon memang semua orang pernah alami kot kejadian nie.^__^. Tapi dalam sedar tak sedar jer untuk kite bercakap pasal bende nie.
Dari tajuk entry yang Fahmie buat tuh bukanlah Fahmie nak tujukan kat perempuan. Tapi just bagi gimmix jer. Tajuk kan penting nak bagi attract kat orang supaya bace entry kite. Tak gitu?? Mane tawu kalau buat tajuk macam tuh nanti orang yang search kat Pakcik Google senang jumpe. Itu la bonus bagi Fahmie. Idea nie datang dari ape yang Fahmie lalui sepanjang minggu lalu.  Maklumlah dah lama tak update entry.  Da naik bosan dah orang mengunjung tapi takde entry baru. Kalau setuju, jangan pikir pasal Gajah.......

So korang pikir pasal Gajah la nie. Terharu Fahmie korang tak bosan.hehehehe..gurau jer. Okey kite start lah dengan soalan bodoh yang orang selalu tanyer kat Fahmie. Soalan nie mungkin biase bagi korang dengar. Tapi macam mane cara Fahmie jawab?? haaaa..macam nie la cara Fahmie jawab.

Soalan Bodoh dan Jawapan Yang Perlu Anda Jawab:

SITUASI 1: Fahmie berada di Bus Stop.
Soalan: Fahmie.....Tengah tunggu bas ker?
Jawapan: Yerrrr.....Owh! Tak de lah, tengah tunggu Helicopter. Hari nie lambat pulak dye.

SITUASI 2: Fahmie nak pergi bilik air. Kawan kat ruang tamu. Fahmie keluar amek tuala.
Soalan : Mie..ko nak mandi ker?
Jawapan: Eh..takdelah...nak main layang-layang jap. Kau nak ikot?

SITUASI 3: Fahmie berada di depan lappy. Sedang update blog.
Soalan: Aik..taip blog nampak?
Jawapan: Oh yer ker? Tak perasan la pulak...tangan aku bergerak sendiri. (lepas tuh lempang dye laju-laju.Jangan sampai dye sempat elak.then sambung cakap) Ha...tu kan dye jalan sendiri. Aku tak tau pon tau..

SITUASI 4 : Fahmie mase tuh kat dapur. Fahmie tengah makan nasi.
Soalan:Makan nasi?
Jawapan : (tinggikan suara) Ape bute telinga ko? Tak nampak aku minum Teh 'O nipis nie?

SITUASI 5: Fahmie pakai baju kemeja. Pakai tai. Baru balik kerje. Terserempak dengan jiran.
Soalan : Baru balik dari kerje ker?
Jawapan : Taklah, Fahmie dari rumah, nak pegi kerjer lah nie... office Fahmie dah pindah kat rumah..dan rumah Fahmie dah pindah kat office.

SITUASI 6: Fahmie tengah buat kerje kat office. Kawan sekerje tegur
Soalan: Eh...Fahmie..Ko sebok tak?
Jawapan: Tak yah jawab. Tenung mate dye lame-lame. Dye nak start bercakap terus jer toleh kat screen komputer tuh and buat macam dye tak pernah ade kat situ.

SITUASI 7: Fahmie tengah tegok cerite CSI Maimi kat AXN
Soalan: Cerite Orang Putih ea?
Jawapan: Mane ade. Kan cerite Doraemon tuh. Tunggu jap..jap lagi mesti dye kuarkan dari poket dye tuh.

SITUASI 8: Fahmie depan kedai alat tulis.
Soalan: Beli alat tulis ker?
Jawapan: Tak lah, cari spana size 17. Dah puas da cari satu Bandar Baru Uda nie.

SITUASI 9: Fahmie baru buang kotak rokok. Rokok terakhir Fahmie tengah hisap
Soalan: Mie..ko hisap Dunhill ko dapat duit dari mane?
Jawapan: Mak aku kate..Mie..amek duit nie buat beli rokok. Ko tak makan pon takpe.

SITUASI 10: Fahmie beratur kat counter wayang. Nak beli tiket.
Soalan: Umur adik dah 18 tahun ker?
Jawapan: Akak nie kot yer pon nak puji saye nampak muda agak-agak lah kak....


Stakat nie jer Soalan yang Fahmie dapat pikirkan. Tapi jawapan tuh tak semua Fahmie pernah buat sebenarnyer. Satu dua jer yang pernah. Hehe..Tapi kalau korang kene situasi yang lain yang korang nak share kat sini letak aje kat ruang comment kat bawah tuh. So nanti Fahmie kalau hadapi situasi yang same Fahmie dah sedia nak menjawab. Hehehehe ^_____^. Tengs sebab jawab.

55 Comment. Write Yours!:

lea said...

hahaha..bese r tu
walaupun dh nampak kite watpe
org akan still tanya
maybe jaz nak ajak bersembang
layankan jela
hehe

Zulfahmi Abidin said...

ahaha..maknenyer dye nerves la ea?? sbb tuh tnyer bukan2.lols

Un Phat Lee said...

Situasi:sblum lu nak masuk tandas

Lu:Ak nak berak ni,nak join tak?
Kawan lu: (Aish mamat nih.belum sempat lagi ak nak tanye soalan bodoh) XD

K I E R A said...

Cool gilee ur answers.
:D

Un Phat Lee said...

Situasi:sblum lu nak masuk tandas

Lu:Ak nak berak ni,nak join tak?
Kawan lu: (Aish mamat nih.belum sempat lagi ak nak tanye soalan bodoh) XD

Zulfahmi Abidin said...

un pat lee:

ahaha..tu buang tebiat namenyer.hehehe.tapi tak pe.nanti fahmie gune.hehehe

Zulfahmi Abidin said...

Kiera...

haha..nie lintas langsung jer kiera. hehe.nak pikir lame2 bengkak otak fahmie.hehe

syAzAnA said...

haha
itu adat lah
mybe saje nak borak ngn ko
layan je lahh. xsalah kot.

chah~ said...

ni soalan paling bodoh..

fahmie ni laki ek?? hahhahaha

kiddin.

sukahati kening la pintal2 kening~ said...

entry baru=)))))
btw mmg pelik org suka tanya bukan2.

Zulfahmi Abidin said...

Chah`

hahaha..nanti fahmie tunjuk kamu menjerit lak.ahahah.gurau jgk okey..

Zulfahmi Abidin said...

syazana..

hehe..yer..mmg layan pon.tapi klu kenekn org kan best..tol tak??

Zulfahmi Abidin said...

mmg pelik.tapi nk buat mcm ne kan pintal2 kening..hehe..

Nurain Hasan said...

HAHAHAH
ok.nak gelak je
xtau nak komen ape
;D

Zulfahmi Abidin said...

ape la ain.tuh kn ain dah comment tuh.hehe

fadhlinaafifah said...

ish kalau cmni punya pesen manusia zaman skrg.. memang boleh naik hagenn kot..

Umie Nadhirah said...

Tabiat orang M'sia XD HAHA^^

diraja22 said...

angguk je bro..

azizie.com said...

jawapan makan dalam tu. siyes tanak tanye dah lepas tu

adeQ said...

lagi satu soklan bodoh.. boley komen tak kat sini?? huhuhu

Zulfahmi Abidin said...

fadhlinaafifah

mungkin nie dah jadi culture orang malaysia kite.tapi nk buat mcm ne.tapi kadang2 dapat soalan bangang pon kite senyum jugak kan?tak gitu??

Zulfahmi Abidin said...

Umie...

Yup..mcm nie la selalu soalan yang fahmie dapat..umie pon mayb same jugak kot..an an an

Zulfahmi Abidin said...

diraja

mmg fahmie angguk pon.sedap kan ati semua...hehe

Zulfahmi Abidin said...

azizie

haha..biar makan dalam....so lain kali bile nk bertanyer dye pikir dulu.bukan lame pon nk pikir ape nk tnyer.ahaaa

Zulfahmi Abidin said...

adeq

ahahaha..adeq..adeq..adek da tnyer dah pon..meh sini lempang laju2 meh..

fArAh hAniM said...

hehehe besa la bro~
kdg2 de je mnusia yg
suka tya soalan y agk
mensengalkan hati=)huhu

Umie Nadhirah said...

Umie amal tabiat orang korea je lah ^_^

Zulfahmi Abidin said...

farah..

hehee.kite asyik ckp org jer.tah2 fahmie pon mcm tuh kan??

Zulfahmi Abidin said...

Umie...

umie..awk tuh org malaysia jgk..jgn nk berangan..wek3...hehe..takpe..nati lepas blaja kt limkokwink tuh.umie pg la korea tol2.nak??

ishiko said...

*hahaa..kunjungan yg pertama kali ke sini...
Oooo.. org nak mesra-mesra dgn fahmie la tuu..

Zulfahmi Abidin said...

hahaha..kalau nk bermesra macam2 cara lain kot bleh dye gune.hehehe.

Anonymous said...

soalan yg pling sial...

dy;mak ko perempuan ekh??
aku;npe?mak ko laki?hahaha

Zulfahmi Abidin said...

hahhaha..dat is so funny...hehe..who ever you are.you r so funny.^_^

Sophie Al-yahya said...

haha..lawak sehh..!! nak try buat lah lain kali.

Zulfahmi Abidin said...

Hey.sophie jgn la wt jgk.dye nie an.....

khalidahmacambaguss~O_o said...

x elok ar...nampak mcm kasar je...orang tanya elok2 tu...hehe

Zulfahmi Abidin said...

hehehe...tak duli...kalau kene dgn mood time tuh takpe.klu mood tgh temper..hehehe..walau ape pon terpulang pade individu la kan...??ehhehee..

Nur Fannun said...

ada lagi soalan bodoh..bleh masuk/singgah tak? padahal dia dh msuk/singgah..

kt kedai..pkrja situ tnya,.kt tmpt bju..nak beli baju..? mmg la xkn beli sluar..cey tnya nak bju saiz pe ke, nak jns cm ne ke?

Zulfahmi Abidin said...

Fannun

awak macam mara jer bace entry nie..hehe.saba k..fahmie pon kene bnde yg same.sbb tuh publish kt entry nie.hehehhe

The Poyo Me said...

lek ar beb...

biasa la org kita...

saja diorg ckp bukan sebab diorg tak tau apa ko wat, tapi sekadar nak memulakan perbualan.

kiranya macam bersopan la, bukan bodoh.

len kali cuma jawab "ya", dan diorg akan tanya soalan seterusnya yang lebih bermakna.

"sibuk ker? nak saya tolong?"

"tengah tunggu bas ker? boleh teman saya tunggu sama2?"

*yang kedua kalau awek yg cakap mmg PERRGHHH!

Nur Fannun said...

xda la cuma geram..cm xda soaln len nak tnya..klu nak tegur pun..biar kna pkataannya..suka ayt dlm 1 cite ni,,bila de org tnya sorg je ke..rilek & bengang kata xnmpk ke sblh sna siti nurhaliza, sblh sini erra fazira..

tia said...

hahahahaha!
btol tuhh!
tapi sebenarnye orang tuh nk becakap ngan kte, takde topik agaknye, ye dak ? :)

Zulfahmi Abidin said...

tia

a'ah..tah2 fahmie pon same...^____^

Zither said...

haha jawapan memang takbleh bla...

SOYA DAN KEBURUKANNYA


haha saya ikut kod kat atas ni..

Zulfahmi Abidin said...

hehe..kan best jawab mcm tuh.so dah blaja buat tuh.aplikasi kn kt blog org lain jgk k...hope awk suke..:) senang kan org tau.jgn susahkan org nk blogwalking..hehhe

zeyrulez said...

ekeke...kerek gak jwpn dy bg..hee..

Zulfahmi Abidin said...

bukan dye.fahmie la tuh..^_^

Oney Nurislam said...

huhuhu..biasa la kalo org tanya soalan cm 2..mgkin xthu soalan apa ag yang nk ditanya

Zulfahmi Abidin said...

heheehehe....yerlah..fahmie bg tawu pengalaman lah..takpe kan share?? hehe

Wawa Zolkepli said...

ahahaah.
funny.

klo owg tnyer soklan2 cm tuh.
jwpan wawa satu jer..

"xlar..nga men golf."

knape golf? entah. sbb bunyi die sedap. golf. golf.golf. sedap~!

erieqa erine said...

Hahahahhahahahaha...

Saya sedang makan.

Adik : OI kau tak puasa ke?
Saya : Aku tgh muntah ni, xnmpk?

(soalan bodoh, dah tau tgh makan xpose la tu!) :D

Zulfahmi Abidin said...

wawa..

wawa nie pelik lah....kah2/./

Zulfahmi Abidin said...

eqa..

eka..kantoi ika tak puase.eee.tak malu.adek dah nmpak dah..

syuE said...

tak boleh blah!

hahaha!!

Zulfahmi Abidin said...

kah2..nice to hv ur smile this nite..

Powered by Blogger.