¶ Keretapi Express

Kalau korang bace surat khabar beberape hari lepas.  India dikejutkan oleh satu insiden yang teruk menggemparkan India. Dan dianggarkan ini yang terburuk dalam sedekad ini. Korang pon tahu kan orang India yang duduk kat India yang nak pergi ke negeri-negeri India yang lain akan menaiki keretapi India Express yang dipenuhi dengan orang India. Paham tak?^___^. Tapi, ape yang korang nampak tuh bukan itu sahaja. Ade lagi yang korang tak tengok pasal kerepi diorang nie. Tu pon kalau korang belum tengok lah. Nak tak tengok kerete api yang lain? Kalau nak angguk kepale 3 kali.......yer macam tuh.. Tekan laju-laju kat read more untuk meilihat gambar-gambar selanjutnya.


Kalau korang pergi ke negara India.  Korang boleh dikakan wajib menaiki kertapi diorang nie.  Sebab, kertapi nie adalah pengangkutan utama di India. Al-maklumlah negara India negara yang besar dan mempunyai lebih 1 Juta hektar tanah.Besar bukan.

Korang boleh memilih untuk menaiki mana-mana keretapi kat India tuh. Termasuk yang nie:


Keretapi nie dilengkapi dengan kemudahan penghawa dinggin, Wi-Fi, LCD TV, Gym, Spa. dan macam-macam lagi. So, kalau korang pergi sane bawak laptop dan berada di dalam keretapi. Korang tak de alasan untuk tak datang jengok blog Fahmie okey? ^____^.

Tapi kalau nak keretapi yang kurang selesa pon ade jugak. Cume kurang sikit jer selesanyer.hehe

12 Comment. Write Yours!:

Hariz said...

Ya Allah kalau dh mewah
mewah gila
kalau dh miskin =.=
ummm

New Entry Prof-Hariz
7 Azab Dilihat Penggali Kubur

tia said...

exclusive gylerr! :)

Zulfahmi Abidin said...

Prof

tu la pasal.tah mane dye dapat dana utk keretepi tuh kn??

Zulfahmi Abidin said...

tia..

hehe...tuh la.mcm teringin la pulak nk try an..

syahira ariff said...

taraf hidup ketara benar
kalau dah kaya tu mewah giler
kalau dah miskin tu,sesak giler

Zulfahmi Abidin said...

Tula.xpham dgn dorg nie

Umie Nadhirah said...

Gambar yang last tu dah tak macam kereta api dah Umie tgok..HAHA^_^

Pencacai Alim said...

India byk mng miss world ngn universe..malaysia takde..hakahak..

pilothans said...

gambar terakhir takbleh blah..fuuu...gile smpi camtue..aku rase bangladesh pun camnilaa..yg duk luar free kot..h

my last post -> http://www.yohanibrahim.com/blog/me-and-sebastian-vettel

Anne Boleyn said...

mewah gila kot ketapi tu. gile arh. and yang ketapi bawah tu masyaALLAH..selamat ke naik camtu. adeyyy~

p/s: ade 'kabel besar' tak? jom baca entry pasal kabel besar ni kat blog HLN. :)

ASaDa RyutaRo said...

giler grand punya keretapi. dah macam kapal mewah plak. uhh.. mmg tak rasa duk dlm keretapi dah kot. haha..

Mommy Pinky said...

wah, mewah giler..best nya kalau dpt naik :D

Powered by Blogger.