¶ Fakta dan Auta


Ini adalah enty Fahmie yang ke-100 sejak ianya ditubuh kan pada 20 November 2009 tahun lepas.  Dalam masa tuh. Macam-macam la jugak yang telah Fahmie belajar kat sini. Belajar daripada tengok blog-blog para senior kita yang telah lama menulis blog nie.Dan kini Follower Fahmie genap 50 orang. Sekian untuk pendahuluan.

Untuk entry yang ke-100 nie jugak. Fahmie nak kongsi perkara yang terjadi selama Fahmie berkecimpung menceburi social network blogger nie.


Fakta dan Auta
1.Entry
Fakta: Fahmie menulis dalam dwi-bahasa, dulu selalu menulis bahasa Inggeris. Memandangkan ramai blogger Fahmie yang berkunjung Fahmie tengok blog diorang semua bahasa melayu. Fahmie pon ikut tulis bahasa melayu jugak.
Auta: Fahmie suke tulis short form. Tak lupa juga Fahmie suke curi entry orang lain and pastkan aje kat entry fahmie.Lepast tuh tak bagi tawu pon kat orang tuh.

2.Chatbox/Shoutbox
Fakta: Kalau seseorang tuh datang Blogwalking kemudian dye tinggalkan jejak or URL blog diorang. Fahmie juga akan berkunjung ke blog diorang.
Auta: Kalau ada yang cakap. " I follow you please follow me back" Fahmie akan abaikan jer message tuh.

3.Comment
Fakta: Kalau orang tuh rajin Comment entry Fahmie.Fahmie jugak akan Comment entry diorang.
Auta: Fahmie Comment semua entry orang lain yang Fahmie rasa menarik.

4.Traffic
Fakta: Traffic kat blog Fahmie nie dalam masa sehari tak pernah pon lebeh dari 15 orang. Dan yes, Fahmie selalu tengok jumlah traffic nie. Maknanyer blog Fahmie nie tak de lah popular sangat.
Auta: Fahmie sangat jelous tengok blog orang yang jumlah traffic dye beribu dalam masa sebulan tuh.

5.Follower
Fakta: Fahmie sangat sayang kesemua Follower Fahmie tuh. Dan sebab diorang jugak lah Fahmie terus menulis kat blog nie.
Auta: Fahmie akan tengok semua blog Follower Fahmie.Walaupun tak hari-hari. Tapi sekurang-kurangnya mesti ada walaupun sekali.

6.Formsping.me
Fakta: Fahmie sangat menanti,nantikan seseorang menanyakan Fahmie sesuatu kat widget formspring tuh.dan Fahmie biasanya akan jawab dengan jujur.
Auta: Fahmie suke tanya soalan kat orang melalui Formsping tuh tapi tak tinggalkan nama. Supaya dia tak tawu sapa yang anta.hahahaha.Evil Evil Evil.

7.Guessbook
Fakta: Fahmie nak sangat kumpul muka-muka siapa yang berkunjung di blog Fahmie dan Fahmie harap lepas korang baca entry nie.Korang sign la Guessbook Fahmie tuh yerk.
Auta: Fahmie suka baca kata-kata diorang masa kat bawah pic tuh lepas diorang upload gambar.

8.Birdymood
Fakta: Birdymood nie sangat membantu, dia ada bagi tawu pengunjung mood Fahmie dan sekaligus, ia ada jam jugak.Tengs kat Aiz sebab create birdymood nie.
Auta: Fahmie selalu lupa nak tuka status Birdymood tuh.haha..

9.Nuffnang
Fakta: Fahmie baru daftar Nuffnang kelmarin lepas baca satu entry kat dalam Gengblogger.com tentang bende nie boleh buat duit. So klu korang yang dah expert pasal bende nie. Tolong kasi sikit tunjuk ajar kat Fahmie yerk.Fahmie pon nak duit jugak.
Auta: Nak sangat letak banyak-banyak nuffnang tuh kat blog Fahmie tapi ruang kat blog fahmie rasenya tak sesuai la letak banyak-banyak kat situ.

10.Banner
Fakta: Banner yang tertera kat blog Fahmie tuh baru 2 hari umur dye. Korang pon boleh amek banner tuh kalau nak la.kalau tak nak bia jer bende tuh kat bawah.Sebab kalau korang nak delete pon tak boleh.Sebab nie blog Fahmie.Suke hati Fahmie la nak letak ape pon kat situ.^_^
Auta: Fahmie nak letak semua Banner VVIP kat blog Fahmie nie kat bawah tuh. Tu pon kalau diorang ada lah.Kalau diorang tak de tolong la buat.jangan risau. Free jek.Fahmie nak semak kan blog jerk.bukan nak cari duit.

Akhir kata sama-sama lah kita berblogging dan bertukar-tukar pendapat masing-masing.Jangan kedekut ilmu dan jangan sombong.Wassalam...


8 Comment. Write Yours!:

nursarah said...

happy blogging

pasal nuffnang tuh, kena sabar, nanti lelama adala hasilnya. =)

Zulfahmi Abidin said...

hahaha.masyeh...tapi ape yang fahmie buat tuh betul ker..??

pch said...

jom2 dload software blogwalking




FREE: Jadual World Cup 2010
FREE: Software Lajukan Win XP anda

AiZ said...

wah... bagus.. jujur.. macam edisi kejujuran pula.. ^__^

Zulfahmi Abidin said...

Hahaha Aiz.klu fahmie tipu pon bukan Aiz tawu..wink~:)

Sky Before Pinky said...

owh...fahmie nie cam what u do, i'll give u back..eah.. tapi best gak citer2 dalam blog nie..

Zulfahmi Abidin said...

haha..kindda.as you know..life is all about give and takes rite? dats wt we do...

Zulfahmi Abidin said...

owh lupe.tengs for your compliment. heee ^_^

Powered by Blogger.