¶ Kasih Si Burung Layang-Layang

Seperti yang telah tertulis pada tajuk kat atas tuh, Fahmie nak kongsi beberapa gambar.  Mungkin gambar nie dah ramai yang tengok tersebar kat macam-macam website maybe kat geng-geng blog kite.  Tapi Fahmie ingin mengabadikan gambar nie dalam blog Fahmie. Sekian untuk pendahuluan.

Gambar yang bakal korang tengok kat bawah tuh telah diambil oleh seorang Photographer surat khabar Perancis sekaligus telah melariskan hasil penjualan surat khabar pada hari ianya disiarkan.  Gambar yang bakal Fahmie tunjuk sekejap lagi nie,gambar pasangan burung Suami & Isteri la agaknyer kot.  Burung ini terlantar di atas jalan raya menunggu masa untuk mati lepas dilanggar oleh kereta semasa terbang rendah.

Dari sumber yang tidak sahih kebenarannya, gambar di atas merupakan gambar pasangannya datang membawa makanan.  Burung yang terdampar tersebut menerima makanan terakhir untuk hudupnya dengan hati yang terbuka.


Menyedari pasangannya sudah tidak bergerak lagi, dan tidak akan kembali lagi kepadanya, ia mengeluarkan bunyi seolah-olah sedang menangisi pemergian itu dengan hiba..

 Akhirnya ia kembali senyap dan menerima bahawa pasangannya telah pergi meninggalkannya buat selama-lamanya.Kini, hidup kembali sepi.

Kalau dah terpampang burung Layang-Layang nie pon nampak sedeh. Sudah terang-terang burung tuh binatang dan dan masih jugak mempunyai perasaan.Kita?

p/s: gambar-gambar ini hanyalah sebagai renungan bersama.

10 Comment. Write Yours!:

Hapiz Rahman said...

brung pun tahu perasaan syg kan. Kita?

ecahmiaishika said...

huuhuh~~gmbr ooo gmbr~~
sweet n tasing~~~huk=(

Hunny Maldini said...

oouhh terharu awww :'(

Zulfahmi Abidin said...

hafiz: tuh la.nak2 sekarang nie tengah ade kes pasal buang bayi meleluasa.....kejam tol

echa: tuh la.kalau fahmie la berkesempatan amek gambar2 mcm nie...

hunny: amek buat renungan k.

Nurain Hasan said...

sedih la!huhu

Zulfahmi Abidin said...

@nurain: mane ade org sedeh dye ckp huhu..hehehehe...

lovatoesther said...

hohoho mcm knal post ni ^^

Zulfahmi Abidin said...

kenal?? knape kamu pon ade post nie ker??sweet kn?? suke pic nie..

Sophie Al-yahya said...

rasa macam sedih la tengok gambar nih..isk3..

Zulfahmi Abidin said...

So sama2 la kte amek iktibar k sopie?

Powered by Blogger.