¶ Situasi: Di dalam bus

Oleh kerana hari nie amat membosankan.  Fahmie pon duduk rumah jer dari pagi tak keluar pegi mane-mane selain pergi beli top-up.Fahmie decide untuk layan video2 lawak kat dalam Metacafe.com nie. Ala Metacafe nie lebeh kurang macam Youtube jugak. Tak banyak beza pon. Sekian untuk pendahuluan.
Video nie sedikit sebanyak buatkan Fahmie berpikir. So,entry kali nie Fahmie nak reader blog Fahmie berfikir di luar kotak sikit . Fahmie, bagi satu situasi then Fahmie nak korang fikirkan jalan penyelesaian . Korang bebas untuk menjawab di bahagian comment Fahmie  kat bawah nanti atau menulis entry  di blog korang sendiri dan letak  jer link entry jawapan korang tu kat bahagian comment Fahmie, terpulang okey . Situasinya macam nie..

Bayangkan korang adalah seorang jejaka kacak lagi bergaya dan handsome (kalau korang perempuan pon  korang tetap bayangkan korang lelaki jugak,tak duli) . Korang juga adalah seorang yang berkejaya , dalam erti kata lain korang memang perfect . Atas sebab-sebab yang Fahmie sendiri takder idea korang pergi  dan pulang  kerja dengan menaiki bas .

Satu hari tu ada seorang perempuan menaiki bas bersama denangan korang , hanya berdua  masa dalam perjalanan balik waktu malam. Perempuan tu memang taste korang pulak tuh. Nak dipendekkan penulisan entry Fahmie nie, korang memang dah jatuh cinta dekat perempuan tu . Perempuan tu pun ada tunjuk tanda-anda takat jiwang dekat korang.

Sepanjang perbualan korang dengan minah tuh semakin rapat korang rase dengan perempuan iu , entah macam mana seluar anda boleh terkoyak pulak......! Tapi mujur perempuan tu tak perasan , kalau tak pecah rahsia  korang pakai boxer 18SX. Malangnya time tuh, bas dah sampai ke destinasi . Dan perempuan itu  nak berjalan keluar bersama korang ! Apa yang korang buat bagi memastikan dia tak tahu seluar korang tuh  terkoyak ?

 Pra-Syarat menjawab soalan Fahmie nie:

0.Korang tuh adalah diri anda seorang shj.
1. Itu adalah perhentian yang terakhir
2.Perempuan tu tak buta
3.Perempuan tu tak boleh tahu langsung yang seluar anda telah terkoyak !
4.Ini bukan teka-teki ... ketepatan bergantung pada daya kreatif korang .

10 Comment. Write Yours!:

n.a.n.a said...

jalan dengan kmfidennya. kalau dia pasan cakap je "biasala, trend sekarang" :PPP

Zulfahmi Abidin said...

hah..bnyak la nana....tak de fasyen nyer sluar koyak..

Teyn said...

ambik jacket / sweater, ikat kat piggang... hehehe...pstu cover2... =p

faye said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Zulfahmi Abidin said...

haha..teyn.klu tak bawak jeket mcm ner teyn..nk tutup dgn ape?hehe..

S.U.E.M.I.E.K.O said...

fahmie!!!
itu perhentian terakhir..
so x smestnya kna turun kan..
kan..
huhuhu

Zulfahmi Abidin said...

lah.klu tak turun takkn nk bermalam kt situ jer..prempuan tuh da pelawa lak tuh.and kn da mension kmu nie lelaki perfect.so mestilah gentleman.hehe

ReD said...

setakat seluar koyak, fahmi x cakap pun koyak kat mana. so, saya assume koyak kat bahagian hujung seluar. no hal la pun kalau koyak.wakakak ;p

n.a.n.a said...

eh sekarang ni byk je fesyen seluar koyak2 :PP

Zulfahmi Abidin said...

fahmie tak duli..fahmie da mension nmpak boxer.yg buat dye malu.hehe.seboleh2 dye nk mengelak an.

nana..tak de maknernyer org berkejaya pg kerje pakai sluar koyak2 awk..

Powered by Blogger.