¶ Nie Yang Aku Benci Nie

Fahmie nak bagi korang semua yang bace entry nie sedar pasal hal nie. Ape perkara yang korang benci? Tentu banyak kan? Tapi pernah ke korang senaraikan? Tapi kalau Fahmie banyak la jugak. Fahmie akan cube senaraikan.



Fahmie Paling Benci Bile:
1. Time nak salam. Fahmie hulur tangan. Orang tu salam orang lain dulu.

2. Fahmie tanyer dye, dye anggok kepale. rupenye dye cakap dengan orang lain.

3. Ternampak member lama. angkat tangan. dia tak perasan pon.

4. Bila berjalan. ada orang dari arah bertentangan. alih kekiri nak avoid. dia alih kekiri jugak.

5. Dah bye-bye dan dah salam etc. balik jalan arah yang sama.

6. "Baju ni ade yang kaler ijau tak?" Fahmie tanya.. lalu dia jawap dengan selamber "Oh aku tak kerja sini bro"

7. "Miss...Fahmie tak paham la" Fahmie tanyer lecturer.Lecturer jawab "Sape suroh datang lambat"

8. Membe Fahmie tanyer..."Weh awek tuh sape?? Hot siot...." dalam hati Fahmie..."itu awek aku la sengal"

9. "Mak....Alang(nama kampung untuk Fahmie) dapat Dekan..Yeah...!!"..Mak Fahmie jawab."Dekan tuh ape Alang?"

10. Fahmie dah mandi. Baju siap iron. Pakai smart-smart. Gel rambut sebeban. then bunyi phone " Fahmie, tak jadi la kuar"

11.Oder dengan kawan bile die kuar " Weh...beli kan aku Horlick Panas". member balik jer. "Nah... Milo Ais kau pesan tadi"

12. Fahmie tulis message "Woi, ko kat mane tuh??".dye reply. " Kat rumah..".plung dye lalu depan Fahmie.

13. Member Fahmie tegor."Mie..ade tahi idung la kt pipi ko.."

14.Time member Fahmie cakap.."Mie..hutang ko aku bayar minggu depan boleh?"

15.Time membe Fahmie call " Mie..kt mane?"..Fahmie jawab."Kt Bandar nie,nape?".dye tanyer lagi."kau boleh tolong aku tak?" Fahmie pon jawab.."Boleh jer. ape dye?"...dye kate......."Mie..belikan aku bendera Barcalona"...tuttt....Fahmie letak phone..(Chelsea kalah degan Barca time tuh)

Mungkin ade lagi, cume tak dapat nk tulis jer buat mase nie. Kalau ade Fahmie buat entry ¶ Nie Yang Aku Benci Nie vol.2 . So, ape perkara yang korang benci? Share la dengan Fahmie.^____^

46 Comment. Write Yours!:

Aimi Dayana said...

haha. suke no 10 tu. kelakar je. =)

selamat hari raya.

I.Hazwani said...

benci bila cikgu tanya, "siapa nak jawab soalan kat whiteboard?" semua diam, then tetibe cikgu dtg kat wani and hulurkan marker pen sambil ckp, "okay thanks you izzati hazwani. do it yourself at the front. silakan" BENCI! padahal takde org pon volunteer diri T___T

Zulfahmi Abidin said...

aimi.

haha..kamu leh suke lak eak aimi.kan perkara yang fahmie bnci nie...ape lah..hahahahhaaa

Zulfahmi Abidin said...

wanie..

wani..kene paham.kadang2 org mcm tuh tak de modal nk kenekan.lagi satu tak dapat respon dgn subject yg dye aja tuh.sbb tuh la.n u hv to knoe..awk adalah mangsa keadaan.kah2..

hahaha.tapi klu fahmie kene pon fahmie pon benci.bahahhahaa

Fakhrur Razi berkata said...

1 smpai 6 aku penah kena

aku bnci bler
mase salam org lebih tua
nk cium tangan der tpi der tros tarik tgnnya..
pergh malunya =.="

Hellioz said...

lu benci kat gwa x?

gyahahahahah~

teddyuna said...

wa fahmie ni fun la..;)

una nk share gaklah..
una benci bile org ckap ''una.. kau nampak makin gemuk la''

una benci bile una kena cakap benda yang sama 2,3 kali

una benci bila una tanya kat lecturer banyk kli sebb x pahm lectrure ckp'' una ,awak belajar ngn kawan awk la.. saya give up ajar awak''

una benci bila una dah iron siap2 baju tu ,tiba adik rembat baju una


;)

swagger said...

The best thing I hate is when the old blog i've to be out by hackers...huhu

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hahaaa.. funny.. semua sumi xsuka..

MAAFKAN SAYA SU?

Zulfahmi Abidin said...

Fakhrur Razi

haha..tuh mmg comon la. stiap org mesti lalui.tapi klu yg ko kene tu. aku pon pnah kene jgk.nanti aku update la mcm nie.hehehe

Zulfahmi Abidin said...

hellioz

bahahhaa.aku tk benci ko bro..

Zulfahmi Abidin said...

yuna..

bahahah.yuna..fahmie pon pnah kene mcm yuna jugak.hehehe
kecuali yang kate fahmie gemuk.sbb fahmie tak pnah gemuk.heheheh

Zulfahmi Abidin said...

swagger..

bahahhaa...hacker crap..i hate went my other blog have to be block by Eset Nod 32.bahahaha

Zulfahmi Abidin said...

sumi

bahahaha..mintak2 tak kene kat sumi klu sumi tak suke.heheheh...gud luck dear...

syahira abdullah said...

haha macam samer jer kite ni ^^

♥NuR SyAFiQah♥ said...

ak pon nk share gak...

aritu pegi pasaraya pastu tetibe je ad mamat mane ntah tanye "cik,marjerin ade kt mne"
grr..ade ke ak pkai uniform pekerja tyme 2..xde kan..huk3

b4 dy blah ak smpt bg jelingan maot punye..haha
amek kaoo!!
2 je nk share..hehe
sorila terpnjg commentnye :D
DEBAT PROF ATHIES DENGAN STUDENTNYA

Zulfahmi Abidin said...

shahira

haha..kan fahmie dah kate.cume sblum nie you tak pnah nk listkan jer kan??

Zulfahmi Abidin said...

syafiqa

alah takpe..kadang2 bile dapat lepaskan geram mmg best kan...hehe

Ayie said...

Byk2 benda yang ko cakap kat atas tu.. aku paling suka no 7 tu...

Kelas kul 8.30-9.30

Aku pulak boleh masuk jam 9.00 hahaahaha... lepas tu x faham.. dia boleh cakap mcm tu...

Kalau aku tak masuk kelas.. dia marah2 jugak.. damn la...

masuk kena marah.. xmasuk pun marah...

jayne said...

haha.. lawak tol. tak penah tpikir pn bende camni. tp mmg ada satu yg ai plg tak suke kalo kat skolah.

bile cekgu tanya ada sapa2 yg tak paham tak ngn apa yg diterangkn.bile kite ckp tak paham, die boleh lak suruh kite tanya kengkawan lain yg paham.. apakah...?

Zulfahmi Abidin said...

ayie..

betul ckp ko tuh.kite datang dah cukup baik dah kan...bahhaha.tapi kadang2 ade lecturer aku tuh ckp.Fahmie awk tak datang lagi baik fahmie.tak pon klu awk datang tido jer.snyap sikit kelas nie.hbhdhehehe

Zulfahmi Abidin said...

jayn..

bahahahaha.....kadang2 bile fahmie dah besa nie baru fahmei perasan.sbenanrnyer dia nk suro kite prepare dgn soalan dye jer.skrg dah aplikasikan kt tmpat kerje.tengs jgk kt cikgu sbb dulu aja bnde pelik2.bahhaha

Nizam Limited said...

wahh..banyaknya luahan hati ko bro..ahaks..

kalo aku benci orang ckp cmni.."muka ko mcm brad pit la"..aisehh..benci benci..haha..

Anna Boleyn said...

ni tengah lepas geram ke ape ni? hehe :p



jom datang blog anna boleyn tengok header and layout baru. Okay tak??? :)

Zulfahmi Abidin said...

zam.

mak ai.poyo noh ko .muke ko tak same langsung la wehhhhhhhhhhhh............

Zulfahmi Abidin said...

anna

haha.tawu takpe.kah2..kat mne lagi nk lepas geram....kan?

aduka said...

haha.. smua yg ko state kat atas ada yg penah blaku kat aku..dan.. aku pn benci!

geng chelsea gak ek?
wahhh..

Zulfahmi Abidin said...

@aduka
bahahaha.boring betul kan bile org ckp mcm tuh.hehhe.

yup.i am die hard fans Chelsea.

soclose2213 said...

suka yang last tu kekekeke=.=

Zulfahmi Abidin said...

@soclose2213
jaat seh.org tulis entry bnci dye boleh suke lak.kejam.bahhahaha

Miranisa =) said...

huhu tau xpe,, esp no 10 tuh plg bnci !

Zulfahmi Abidin said...

@Miranisa =)haha.fme benci mcm 2.time tu rse mcm nk bunuh je membe tu.

ai na said...

no.3 mmg geram. hahaha =D

Sophia Rani said...

hahaha.. tau tak pe...

kalau contoh dr sophie lak...

call org yg provide kereta sewa.. bila sophie tanya auto ke manual.. dia jawab manual... damn!!!

jgn ketawakn sy yer.. i hate manual car.. heeeee

syafiqah ezam shah said...

haha.no 10 tu paling benci.dah siap2 lepas tu tak jadi.memang naik darah la.mood pun hilang.

Cik Ila said...

Benci bila...

Tgh beratur kt tmpt2 mcm KFC,McD,ATM n lain2..
for sure,akan cari line pendek,dgn harapan,cepat..
then,tibe2,line yg pendek tu la lmbt gile berurusan...org yg dtg lmbt dr kite,beratur kt line pnjang pn,dah setel berurusan...hmm..sedih2..

http://zarryn.blogspot.com/

Sophie Al-yahya said...

benci bila kita nak bayar kt kaunter.tengah beratur.sekali entah ade org dari mana terus potong line kite.lg benci bile org tu adalah org tua.patutnya org tua lg beradab kan..

Zulfahmi Abidin said...

@ai na aik no 3 jer.klu no lain awk tak geram ker??

Zulfahmi Abidin said...

@Sophia Ranihaha..ape lah sophie..manual kn best jgk bawak.....lebeh kurang jer kot...kah2..

Zulfahmi Abidin said...

@syafiqah ezam shahhaha..klu dgn mmber2 pompuan tak rase sgt tau.klu dgn lelaki nie.perh...tak mcm sakit ati lak an..

Zulfahmi Abidin said...

@Cik Ilahahaha..betul kate ila tuh.sbb tuh klu beratur tu klu boleh ade 2 org yg beratur 2 tmpat.hehhee

Zulfahmi Abidin said...

@Sophie Al-yahyahaha..sophie..klu org tua mcm tuh sophie sound jer skali.tak salah sound org tua tak sedar diri mcm tuh.hehe

syafiqah ezam shah said...

@Zulfahmi Abidin

aik?boleh pulak.haha

tiafazunia said...

oke laa dekan. at least ramai org tau, kat poli dorang gne anugerah ketua jabatan (dekan) so, ble tia ckp kt mama tia dpt AKJ, mesti tnye ape tuh ?


grrrrrrrr!

Zulfahmi Abidin said...

@syafiqah ezam shaheh.apsal lak tak leh??

Zulfahmi Abidin said...

@tiafazunia haha.aku pon klu dgr aku tanyer ko blik.bahahhaha..kenape pelik sgt name dye tuh?tapi kt koleh aku pon ade gune anugerah ketua eksekutif tau..pelik jgk AKE.

Powered by Blogger.