¶ 5.5 Terapixels Kamera Resolusi Tertinggi Abad Ini

5.5 Terapixel Kamera Resolusi Tertinggi Abad Ini tajuk yang Fahmie gune mesti buat korang terkejut. Dan gambar sebelah yang Fahmie gune nie bukanlah gambar kamera yang Fahmie maksudkan kat sini. Tapi sekadar catchy eyes untuk korang rase nak bace pasal entry nie.
 Kamera digital banyak berkembang dalam beberapa tahun kebelakangan nie. Dari 1.3 megapixels tibe-tibe dalam sekelip mate jer dah ade 14.7 megapixels tak sampai 1 abad pon . Hebat kan teknologi sekarang? ^__^ Tapi ade jugak orang yang masih meminati kamera buruk lomocam sebab effect gambar dye tuh semule jadi katenyer. Tapi klu pakai lomocam tuh lecehlah nak kene scan dulu kalau nk letak kat Facebook or Blog nie.hehe.

Kalau korang kate kamera 14.7 megapixels tuh dah gempak. Korang mesti terkejut kalau Fahmie kate kamera 5.5 Terapixels dah keluar? Bace baik-baik tau,bukan megapixel atau gigapixels tau. Tapi 5.5 TERAPIXELS. 

Sebuah Syarikat telah bertungkuslumus membangunkan kamera nie. Berikut adalah gambar kamera resolusi tinggi 5.5 Terapixels.




Cool! Sebuah kamera digital yang mengambil gambar dari 5.5 terapixels, ini camera berresolusi tinggi!

OK, sekarang pertanyaan penting: Adakah nie satu kesalahan oleh syarikat yang mencipta kamera, atau hanya sebuah idea pemasaran zaman sekarang? 

pssst: Bagi penggemar kamera. Anda harus memiliknya sekarang juga.

12 Comment. Write Yours!:

NiZaM Limited said...

perhh..power giler kamera ni..
kat mane nak beli..ahaks..

meh terjah blog saya plak http://nizamlimited.frenzyfm.my/ =)

Zulfahmi Abidin said...

haha.kt kedai RM2 jer ade jual nie.kedai lain takde tau..

ishiko said...

whhoo.. propa jep tu...

http://ishikosworld.blogspot.com

Zulfahmi Abidin said...

^_^

Umie Nadhirah said...

Tak cantik ar camera tu.HUHU..

Zulfahmi Abidin said...

haha.kalau cantik umie beli ker umie??/wiiihehehehehe

encHIx laNDax said...

ceiit!!hampeh betul!!tertipu aku!hahak~~

jom lepak ngan landax
Entri baru landax!!

Zulfahmi Abidin said...

haha landax.ko syik terkene jer dgn fahmie.bahhahaa

syaveyron said...

brapa hinggit..??

Zulfahmi Abidin said...

Xmahal.RM 2 je

syaveyron said...

0rdered 1..

Zulfahmi Abidin said...

hahaha.mcm ne nk oder nie....belie jer la sndri.alah brg RM2 jer...

Powered by Blogger.