¶ Verification Oh Verification


Word verification nie korang tahu kan ape dye?Yup.bende yang kat atas nie.Semalam sedang Fahmie ber-Blogwalking Fahmie ade ter-verify satu verification nie. Akibat dari verify verification tuhlah yang membuatkan Fahmie tulis entry magrib-magrib nie. Verification yang Fahmie buat semalam tuh adalah "kotak". Sayangnyer takde bukti la pulak nak tunjuk kat korang.Tak kesah la tuh kalau korang nak percaye ker tak kan. So, hari nie Fahmie cari kat Pakcik Google.Tengs pakcik Google. Pakcik sangat membantu.Jom tengok verification yang kelakar Fahmie jumpe. Tapi after korang click Read More okey.

Verification Kelakar:

Haha.entah sape lah yang buat verification yang macam nie. Ingat kan fungsi verification nie untuk elakkan dari kene spam jer dengan Hackers. Tapi diorang nie boleh buat main-main pulak dengan bende nie. Tongong Pandai betol diorang nie. Kalau korang setuju. Angguk kepale laju-laju.^____^.  Tapi walau macam mane pon verification blogspot nie la yang paling senang.  Satu word jer. Tak pernah pon ade dua word yang berasingan.

Okey..dah puas kan tegok pic kat atas tuh,dah suke kan bace yang kat atas tuh?? Sekarang Fahmie nak serius pulak nie ha.=__=" Ape motif korang pasang verification kat blog korang tu huh?? Bukan ade orang pon nak SPAM korang. Kalau ade pon kite ludah jer ramai-ramai kat dia. Bagitahu kat GengBlogger. Kite band dye ramai-ramai. Tahu tak menyusahkan. Bayangkan Fahmie nak Blogwalking. Dah la ramai, korang punyer pasal la nie buat entry best-best.Dah Fahmie bace...kan dah...dah bace tak kan Fahmie tak comment pulak kan? Mestilah Fahmie comment punyer. ape lah. Bile nk comment pulak, bile enter verification nie 2-3 kali. tak pas-pas lagi Woooo..nie da lebeh weh..Sigh~~Fahmie menyirap jer kalau macam nie. Bayang kan pulak ade 50 blog yang perangai same macam nie. Tak ke jennuh Fahmie. Korang bukan tak tahu internet kat Malaysia nie kelas ke-3. Aduhai.Dah..malas nak membebel panjang-panjang. Korang pegi kat Dashboard korang sekarang. Ikut guideline nie.

Pertamanya sila ikut Step sekiranya korang belum buat:

1. Buang Verification for Comments dengan menggunakan step ini
Dashboard > Settings > Comments > Show Word Verification Words > No

2. Buat Comment form korang sebagai Pop-up dengan menggunakan step ini
Dashboard > Settings > Comments > Comment For Placement > Pop-up window

3. Sesetengah terlupa tentang ini Adult Content . Disablekan dengan step ini
Dashboard > Settings > Basic > Adult Content > No

4. Sesetengah newbie juga terlupa tentang ini . Comment Show or Hide ?
Dashboard > Settings > Comments > Comments > Show

5. Ramai antara blogger lupa tentang ini Setting URL pada Widget Follower
Follow Blog Korang sendiri > Option > Site Settings > Add Links > URL blog
Tolong la.Tolong lah.Yang 5 nie jer.5 jer.Sikit nie..... jer Fahmie mintak korang ubah. yang lain tuh macam korang nak letak Jam ker kat blog korang walaupun kt PC korang dah ade jam. Tak pon nak letak lagu ker kat blog korang walaupun kat dalam Folder Music/MP3 lagu dah beribu. Nak letak Calender ker walaupun kat bilik korang dah terang-terang ade calender. Tak pon ade yang tak nak letak gambar langsung suro orang lain bace entry dye yang panjangnyer 6 kilometer tuh sampai mate berdarah Suke hati lah janji yang 5 tuh jangan lupe. Lagipon Blog korang kan? Suke hati korang lah. Fahmie cakap jer.

pssst: Jangan mara ea..nie pon blog Fahmie jugak. Suke Hati Fahmie lah..^_^V peace brother.

18 Comment. Write Yours!:

hudhud said...

i benci benda ni haha

Mr. J pengeRindu said...

gilerlah punya tu.. satu pun xcam .

Zulfahmi Abidin said...

Hudhud

bukan kamu jer benci.Fahmie sekali benci sangat kat bende nie.hehe

Zulfahmi Abidin said...

Mr. J.

haha.fahmie pon tak paham jugak.nak2 yang kucing tuh.mcm mane nk buat tah.

Anne Boleyn said...

hahah susah gile verification yg diorang wat tu. ngeng betullah.

jom lah masuk blog hana and comment. x de word verification. hehe :p

p/s: jom baca kisah blogspot demam semalam. huhu

Zulfahmi Abidin said...

Amboi2.anne smpat promote blog ea kat sini.haha.ok2.fme dtg.

AiZ said...

gile nak jawab soalan tu.. ^__^"
comfem fail





Aiz latest entry
How to be profesional blogger
babysitter attacked by a cat brutally! must watch!
Idea untuk susun wayar komputer

Zulfahmi Abidin said...

Tula pasal..Agaknyer dye mmg tak bagi nak melepasi verification tuh kot..

Izzlin said...

top secret giler kalau tnye soalan meraban mcm tuh... baik tak yah post out :P

bab folo options - i dun really get what u mean... jelaskn bole?

http://izzlinabdulmanan.blogspot.com/

miss nana said...

fulamak. tu dah kes naye dah tue. isk3. nsb baik blogspot guna cmtu klu x mmg hot & spicy la :P

miss nana said...

fulamak. tu dah kes naye dah tue. isk3. nsb baik blogspot guna cmtu klu x mmg hot & spicy la :P

miss nana said...

fulamak. tu dah kes naye dah tue. isk3. nsb baik blogspot guna cmtu klu x mmg hot & spicy la :P

Zulfahmi Abidin said...

Lin:

follow option tuh awk follow jer blog awk sendiri.n ikut option tuh..supaya bile awk follow org lain.bile org tuh tekan kt thumbnail pic awk.dye dapat pergi ke blog awk.klu tak nanti tak leh nk tawu awk siape..

Zulfahmi Abidin said...

nana

walau pon sikit.ttp benci jgk nk kene taip bnde tuh.hehe

shiyda said...

hahah . siyez tak suke ngan verification neh . tmbh2 law ade cm kt atas neh , lg la . =p

Zulfahmi Abidin said...

haha..yg tuh kamu jgn pk sgt..kt blogger.com nie tak mcm tuh..tapi ttp menyusahkan..yg kat atas tuh mayb mmg dye tak bagi kte utk teruskn tak pon lawak semata2.ok..hehehe..dont hesitate to use blogger.com. ia buat kite berinteraksi.hehehe

syuE said...

settle :)

tq!

Zulfahmi Abidin said...

gud syue..igt.kite belajar dari kesilapan k.

Powered by Blogger.