¶ Sebiji Telur and Coke

Pernah tak terpikir, tak pon terlintas pon jadi lah kat dalam kepale otak kite tentang macam mane la kejadian dari embrio jadi Si Ayam tuh.Sekian untuk pendahuluan.

Fahmie ade bukak-bukak satu website nie semalam, tapi tak ingat la pulak link dye. So, sory yerk atas kekurangan informasi tersebut.hehe. Tak kesah lah, tapi da memang fahmie nie nk tunjuk jugak. So fahmie tunjuk jer lah. Walaupon da sedia maklum ianya agak membosan kan, kan? Tapi peduli ape. Blog fahmie, suke hati fahmie la nak tulis ape...hehe.


Lebeh 15 Juta Tan ayam dihasilkan setiap tahun di negara kite nie.Wow.haha. Nak-nak Si Pakcik Kolonel Fried Ayam (KFC) tuh. Selamat dia punyer recipe tuh favorite fahmie, kalau tak dah lama dah boikot jugak nak makan KFC tuh.hehe. Dah lama makan ayam nie. Harap-harap la makan ayam nie tak menjejaskan kesehatan fahmie nie.

Tapi masih bukan bende nie yang fahmie nak bagi tawu kat readers semua.Fahmie nak tunjuk 22 gambar berikut bagaimana kejadian daripada embrio jadi ke seekor Ayam kemudian sedia untuk dimakan.hehe.rasenyer sampai sekarang fahmie tertanyer-tanyer macam mane lah die amek semua gambar nie.Double thumbs up.


dan yer.point fahmie sebenarnyer nak suro korang semua makan ayam dengan minum air Coke jerk.sekian

19 Comment. Write Yours!:

evaa said...

tolo kunen masok cair soodappp!

tp rasa mcm nk puasa kjp lps tgk ni
haha

http://exparaadoxus.blogspot.com/

Zulfahmi Abidin said...

haha..org makin nak suro makan ayam.dye tak nk makan ayam lak.hehe.

MaryamJamilah said...

ohohoho... dier taruk kat piring petri agaknye. dengan kepanasan suhu badan ayam. ye ke? :p nampak cam piring petri je tu ha

WIN LAPTOP HERE

Zulfahmi Abidin said...

agaknyer lah.tapi walau mcm mane pon si photographer tuh mmg gigih kn?

Teyn said...

ohmygod... dahsyatttt~~ geli pon ada.... >.<

tp anak ayam kuning tu comel! hehee

Zulfahmi Abidin said...

alah..nk puji anak ayam ke yang baju kuning kat atas tuh..teyn suke la main kn perasaan fahmie...lols

+d.O.Y.A.h+ said...

sedap gile telor kuneng tuhh..slurrpp~mkn nasik ngn kicap.ngaaa~

Zulfahmi Abidin said...

kot yer pon lapa.masak la dulu telur tuh...hehe..

Edy Ramanov said...

dahsyatnya bila tgk pic dari telur tu jadi anak ayam atas buatan manusia. tapi apa pun entri nih best dan berguna untuk edy dan kawan2 lain

Zulfahmi Abidin said...

haha.nice to hear that edy..

Sky Before Pinky said...

eiii...thumb up lah.. ingatkan..dia curah air coke..rupenye nak suggest mkn ayam + air coke eah..hehe.. sedap..my feveret...

Zulfahmi Abidin said...

hey...tuh fave fahmie dulu la..mane leh same seh...wek:P

Mommy Pinky said...

menariknya gambar2 ni..tapi mmg xleh blah last sekali tu, tba2 dah kene goreng..haisyh~


p/s: igtkan ape la kaitan coke tu..ingt nk buat mcm daging pig tuh..curah coke je, keluar segala cacing.hehe

Zulfahmi Abidin said...

Haha..bukanlah..saje jer..dorg kate tajuk kene menarik.so saje jer letak mcm tuh.hehehe.so sory.fahmie tak geti memasak..lols

Nik Nur Izzati said...

fuyoo..gempak r. tahuk da gempak. tengok isi lagi gempak.

Zulfahmi Abidin said...

tajuk takdelah gempak mane pon awk..biase2 jer kot...hehe..tengs sbb puji....

MarissaElena :D said...
This comment has been removed by the author.
amer_hoosynie said...

aku rasa la, diorg amik sample telor aym ikot tempoh mase tertentu...ada 19 gmbr cmna ank aym 2 membesar dlm telor...jd diorg amik 19 sample yg berlainan mase...n pecahkan tgk ape ada kat dlm... nway kesian kat mak aym, telor ilang slalu,huhu...

Zulfahmi Abidin said...

boleh pakai jugak pndapat ko tuh.pandai pengambik gambar tuh trik Fahmie eak.hehehehe

Powered by Blogger.