¶ Stress.Tension.Panic


Hari nie Fahmie telah ditanya mengenai 3 Perkara oleh anak sedara Fahmie yang berusia 12 Tahun. Dye kate dye dapat kerje sekolah sempena cuti sekolah nie. Cikgu dye suro beza kan 3 perkara nie. Dah la dalam bahasa Inggeris.  Fahmie pon tak tahu nak terangkan kat dye macam mana.  Soalannya adalah seperti berikut:-

  1. Stress
  2. Tension
  3. Panic
    Dia suro Fahmie bezakan ke tiga-tiga perkara nie. Sekian untuk pendahuluan

    Fahmie mule berpikir. Susah jugak eak kerje sekolah budak-budak zaman sekarang nie.  Kalau dulu Fahmie dapat kerje sekolah macam diorang nie mesti Fahmie lagi pandai kan sekarang.hehe.

    Lepas tuh pulak sekarangkan belajar gune bahasa Inggeris banyak. Mesti kalau Fahmie dah diasah dari dulu Fahmie cakap pon dah berabok dah sekarang. Hahahaa.Konon.....muke jawa ade hati nak cakap berabok. Macam tak biase makan belacan depan tivee kan kan kan?

    Kalau lah dulu Fahmie belajar rajin-rajin tak de lah susah nak jawab soalan si budak kecik nie.Aduh..Fahmie dah terangkan dye banyak kali pon dia tak paham-paham. Alternative terakhir yang Fahmie boleh pikirkan time tuh adalah seperti berikut.

    1.Stress nie umpama dapat tahu bini kite mengandung. Sebab perbelanjaan meningkat, nak kene beli itu, nak kene beli ini. Stess dibuatnye.
    2. Tension nie pulak bile dapat tahu, Girlfriends kite pulak yang mengandung. Dah la tak kawin lagi. Mengandung la pulak dye.Boleh bayang kan tak beban yang dihadapi??
    3. Panic pulak bile dapat tahu. Bini kite dengan Girlfriend kite tuh mengandung. Bayang kan la Strees+ Tension= Panic lah.? Panic kan.
    Yang peliknyer..Budak tuh paham pulak tuh. Entah ape lah yang dia tulis kat kerje sekolah dia tuh malam nie. Lantak lah. Tapi bile pikir-pikir balik.Mampos Habis Fahmie cikgu dia cari Fahmie naik sekolah nanti. Tapi biar lah. Peduli ape...Janji dia paham.hahhaha

    9 Comment. Write Yours!:

    Hunny Maldini said...

    ahaaaaa~
    klaka la famie :D

    n.a.n.a said...

    kelakarnya contoh. abih la. ape la yg dia tulis nanti.

    jie said...

    hahahhahahahaa mcm2..

    si suraya said...

    creative nye jawapan kau. like2 :)

    Zulfahmi Abidin said...

    Ala.famie cube bg jawapan trbaek je.xsalah pn kan mencube.hehe

    Sky Before Pinky said...

    ehehe,..best lah baca blog awak nie

    erm..saya tag awak kat cni..wat eak..kalo rajin lah..

    tQ
    http://arepizza220.blogspot.com/2010/06/first-tag-daripada-gb-frens.html

    Zulfahmi Abidin said...

    hehe.tengs..nati kalau fahmie rajin fahmie buat yerk...

    Nurain Hasan said...

    logik!!
    haha
    i like!

    Zulfahmi Abidin said...

    haha..okey.mmg logik pon..hehe

    Powered by Blogger.