¶ Aiz batu campur - Tips nak buat lelaki cemburu

Sepatutnyer senang jer nak buat buat lelaki cemburu nie. Fakta pon takde menjelaskan dan menentang perempuan daripada membuat teman lelakinya cemburu.  Nampak sangat la bende nie ade gunanye,cume antara sedar dan tak sedar jer. Maklumlah bende nie dianggap remeh oleh segolongan orang yang tak begitu teliti dalam perhubungan.  Tapi cube pulak kite memahami ayat nie "Cemburu tuh tandanya Sayang". Sekian untuk pendahuluan.

AMARAN:  Ini tips sekadar untuk orang yang betul-betul tidak tahu cara terbaik dan cepat untuk membuat lelaki cemburu sahaja.  Berikut ada beberapa perkara yang cukup untuk membuatnya gile sekejap. Untuk you amik tahu sama ada si Dia tuh sayang kat you ke tak.  Tapi ingat!! Jangan keterlaluan sangat. Sebab cemburu boleh membuatkan sesuatu perhubungan yang baik itu hancur.


KEPADA PIHAK YG BERWAJIB: 
1. Jika anda bakal girlfriend Fahmie, Tolong jangan buat perkara yang Fahmie tulis nie yerk.
2. Jika kamu orang yang Fahmie minat pon tolong jangan buat bende nie.
3. Jika kamu telah berpunya, Tolong jangan buat bende nie kat Fahmie jugak.hehe
4. Jika kamu suke kat Fahmie. Tolong jugak jangan buat bende nie kat Fahmie.
5. Yang terakhir, kalau kamu takde kene mengene dengan semua diatas, buat la ikut sesuka hati korang okey?.

Tips nak buat lelaki cemburu:

1- Bercakaplah dan berhubunglah dengan Ex-Boyfriend
Ini adalah kaedah yang paling cepat yang anda boleh guna setakat nie.  Jika Boy korang bercakap dengan bekas kekasih dia. Korang kompom rase cemburu. Yup Fahmie experience this. Sebab tuh Fahmie suro.hehe.Ini perkara biase sebenarnya. So kalau korang dapat rase cemburu. Korang boleh cuba kaedah yang sama untuk buat dia cemburu la pulak. Ok?

2- Lebih memilih kawan-kawan anda lebeh daripada Teman Lelaki anda untuk ke sesuat majlis/tempat.
Cemburu tuh tak terbatas diantara seorang lelaki dengan anda tapi juga kawan-kawan anda. Maksudnya yang perempuan lah kan. Cuba anda membatal kan sesuatu temujanji untuk pergi ke tempat yang sama, tapi anda pergi dengan kawan-kawan anda.Fahmie yakin teman lelaki anda mesti cemburu sebab korang lebeh mementingkan kawan lebeh daripada pilih dia.

3-Cuba habiskan masa dengan kawan baik Teman Lelaki anda.
Okey yang nie serious berbahaya dan Fahmie perlu bagi amaran yang ini agak keterlaluan tapi agak berkesan juga.  Anda boleh cuba bergaul dengan kawan-kawannya, bahkan kalau korang boleh kerap berjumpa dengan kawan baiknya itu secara berdua-dua sahaja lagi bagus.  Teman Lelaki anda mesti berasa sangat cemburu dengan anda sebab anda menghabiskan masa dengan kawan baiknya.

Okey, Fahmie tak berapa pasti kenapa korang cari tahu pasal nie. Ape korang nak buat dengan membaca entry nie. Tapi yang Fahmie pasti semua kaedah yang Fahmie listkan kat atas nie berkesan.

ps: Kalau dia merajuk tekan sini laju-laju untuk tips macam mana nak pujuk okey? hehe
pss: Jom menangi RM10 hanya dengan menulis tips seperti saya

8 Comment. Write Yours!:

Hasrol Nizam said...

carik nahas ni..hehe

Zulfahmi Abidin said...

haha..relax la...tips jer kot.hehe

miss nana said...

ada lagi. puji laki lain byk2 depan dia. hahaha. sape x jeles klu wa cmtu :P

Zulfahmi Abidin said...

haha..klu buat gitu kene cubit padan muke...hehe

Sophia Rani said...

hehehe.. tips ni mmg cari nahas..
btw, i got an experience which is he got dream that i go with other guy.. LOL.. itu pon da cemburu.. mimpi je pon.. hehe..

Zulfahmi Abidin said...

Haha.sngaja wt tips gila nie.tp mane tau brgune.so tak salah famie buat.tp klu kes mimpi mcm nie.you je yg majok dgn dye.haha.

fatinmmj said...

saya sgt suke tips ini=)
heheh, tpi x trpikr pun nk buat..huhu..sbb x prnh ade bf pon..huhu

fatinmmj

Zulfahmi Abidin said...

Yelatu.xkn xlaku kot.haha.xpe. Bace utk info je k.tp nk trbalik kn pn boleh jgk.mean tips xnk lelaki merajuk.hehe.

Powered by Blogger.