¶ Kereta Tengku Mahkota Johor

Kalau korang nie penduduk Johor yang prihatin. Korang mesti perasan yang after flat JME terus JMG keluar.Tapi mane pegi JMF. Persoalan nie terbongkar bile kawan Fahmie tanyer membe-membe OMG Old Skool dye tuh. Rupe-rupenyer kesemua no flat JMF telah dibeli oleh seorang pemilik yang tak asing lagi di Johor.



Nombor Flat JMF 1-JMF 9999 telah dibeli oleh Duli Yang Maha Mulia Sultan Ibrahim Ismail Ibni Almarhum Sultan Mahmud Iskandar Al-Haj yang akan digunakan oleh askar personal nyer.Ini kerana Tuanku tak nak ade kekeliruan antara kenderaan beliau. JMF adalah singkatan bagi JOHOR MILITARY FORCE. Atau orang-orang Johor nie panggil Askar Tuanku. Markas dye terletak kat bangunan Sultan Ibrahim kat tengah-tengah Bandar Johor Bahru tuh. Hahahaha...Sultan Johor ade Askar SENDIRI. Sultan korang ade ker? ^_^.

Bangunan Sultan Ibrahim

Sebelum DYMM menjadi Sultan Johor ke 25. Tuanku lebeh famous dengan gelaran TMJ iaitu Tengku Mahkota Johor. So setiap kerete or moto yang Tuanku pandu, no flat dye mesti ade tulis TMJ. Kalau besikal Fahmie tak pasti sangat. ^_^. Sekarang korang kene tengok koleksi-koleksi kerete DYMM Sultan Ibrahim Ismail nie sendiri.

3 kerete nie paling kerap dilihat kat sekitar Bandar Johor Bahru

Ini Hummer adindanya Tengku Bendehara Johor

TMJ dan RMJ (Raja Muda Johor)
Kembara Mahkota Johor.
Saman RM300 akan dikenakan jika orang memegang motor ini. Bagi yang cube nak curi kene ape tak tahu.^_^

Tuanku ade basikal jugak^_^

Tuanku sangat berjiwa rakyat. Semasa Kembara Mahkota Johor. Tuanku beramah mesra dengan rakyat jelata yang tinggal di penempatan pelusuk Johor. Tuanku makan bersama dan melakukan pelbagai aktiviti kampung bersama dengan penduduk. Makan pon sama dengan ape yang dimakan oleh orang lain. Kalau orang lain duduk bersila pon, tuanku turut serta merasakan situasi yang sama. Fahmie sangat bangga menjadi rakyat Johor. Daulat Tuanku, Daulat Tuanku, Daulat Tuanku. 

p.s: Ampun Tuanku beribu ampun, sembah patik harap diampun. Kalau Fahmie ade tersalah gelaran atau tersalah memberi maklumat tolonglah tegur kerana Fahmie amat hawatir akan tindakan yang telah diambil oleh pihak Istana terhadap blogger-blogger sebelum Fahmie. Sebarang kesilapan Fahmie dahului dengan ucapan ampun dan maaf.

20 Comment. Write Yours!:

suffer8zine said...

entri terbaekkkk!,
baru nk buat, ni dah ade, dah x payah buat, nice!! keep it up!!

Zulfahmi Abidin said...

hehehe..lah.fahmie curi tajuk kamu ker suffer..so sory...^_^

encHIx laNDax said...

perghh...style gler koot..huhu~abis semua dibelinye plat tu..

Zulfahmi Abidin said...

huhuhu...yup2...

Yana Houry said...

kete sume best2!!!tuanku bg la patik sebijik..ngeh3

noona KH said...

hehe.. hidup johor!!! :P

ayaa alyy said...

hebat nyaaa ! kagum ! ;)

Zulfahmi Abidin said...

:) best kn klu dapat rase naik krete2 TMJ...

Wawa Zolkepli said...

slamat nengowk xkne saman.
eheheh.

Zulfahmi Abidin said...

hahaha.klu tgok pon kene saman ssah lah..hehehe

tia said...

bapak ahhh!
RMJ tuh da kawen ???

syaveyron said...

w0w..kaki keta jgk TMj nie kn..hu3

Zulfahmi Abidin said...

hey....RMJ tuh hensem tau..tia dah tgok muke dye belom??hehe..cari kt google sane.dye tuh lom kawin lagi....baik2 tau.dye blaja askar india.ganas gile dye nie.....hehe..

Zulfahmi Abidin said...

swagger...nie baru krete..moto2 dye lom tgok lagi...

Eza Rashid said...

ampun tuaku!sy johorian,,bgge klu blogger len wat entry pcl johor!awk check entry sy pown ade pcl johor...kene cr yg lame...fahmie...sy dah jumpe RMJ yg skunk merangkap TMJ...mmg ensom n peramah,,,mkn kat kedai mamak jew,,sempoi!

Zulfahmi Abidin said...

haha..mmg la...jgn la ckp kt dorg dye makan kedai mamak.jatuh la standard kte.heheh...tp mmg dye sempoi...

Sophie Al-yahya said...

kayanyeeee mereka nih...

Zulfahmi Abidin said...

mestilah kaye...JOHOR kan...hehe (muke berlagak)

amer_hoosynie said...

pasni aku nk wat edisi Tengku Mahkota Pahang plak la,huhu...

Zulfahmi Abidin said...

haha.nanti fahmie tunggu.nanti dah siap chatbox fahmie tawu..bahahha

Powered by Blogger.