¶ Telephone

Ha..nie la handphone Fahmie.K770i. Tapi bukan nak cerita pasal handphone nie punyer kelebihan or kekurangan ke ape.Tapi ade bende yang berlaku semalam. Ingat nak post semalam tapi tak sempat pulak.So pagi-pagi dah tulis post nie.  Kalau tak caye cerita nie tanya Topan. Masa tuh Fahmie nak pegi Kipmart dan ini kisah benar semata dan sekadar nak berkongsi. Sekian untuk pendahuluan.
Lepas magrib semalam, Topan ajak pegi kipmart. Kul 7:30 kalau tak silap dia da message dah. Dye kate, "Gak, teman aku pegi Kipmart jap. teman aku tuka housing jap.". okey nak bagi tawu."Gak" tuh shortform bagi panggilan "Tegak". tah lah, tuh yang diorang panggil Fahmie kat dalam Kampung Pasir nie. Fahmie pon setuju la. Dia suro Fahmie datang rumah dia pukul 8:00 waktu Malaysia nanti. okey Fahmie pon setuju.

Masa tuh Fahmie tengah online.  Then, mase dekat kul 8:00 malam tuh, ade budak name Zul nie dye add  Fahmie kat YM. Tapi tak perlu la bagi tawu sape dye nie takut malu la pulak dye nanti. Dye mintak tolong pasal blog dye.Fahmie pon tolong la. Borak punyer borak da pukul 8:10. Fahmie dah lambat dah, terus mintak excuses then terus Signoff lappy. Cari Fahmie punyer kunci rumah tak jumpe la pulak. Menyirap tol, da la lambat tak jumpe pulak tuh. 

Bile dah jumper kunci rumah, terlanggar estray habok rokok la pulak.   Makin menyirap Fahmie, dah la lambat, kene bersihkan tikar getah nie pulak.Haduh....!!! Lepas bersihkan Fahmie terus capai handphone ,letak kat kocek jeans blakang and terus keluar rumah menuju ke rumah si Topan tuh.

Sampai kat rumah si Topan tuh, Topan takda. Mana pulak si Samdol nie. Tak kan lambat 10 minit  lebih sikit dah blah pulak. So Fahmie pun seluk kocek capai Handphone nak telepon dia.  Bila Fahmie tarik dari kocek Fahmie apa Fahmie  tarik keluar?

Remote Control Astro!!!!!!!!!

Telephone tinggal kat rumah, remote control astro yg Fahmie amek. Bengang seh, lepas tuh terus balik, selamat rumah dekat. tak berani nak tengok ada org perasan ke tak.Malu gile seh!!!! Sampai depan pintu rumah, Fahmie gelakkan diri Fahmie sendiri. Rupenyer Topan pegi kedai kejap. haha.

10 Comment. Write Yours!:

anna the orange....... said...

clumsy gila!!!!
kalo ader epan mata nie mmg da gelak smpai kuar air mata rse nye..

n.a.n.a said...

ahahah. mcm nak guling2 je baca td. haish rasa mcm lain benor saiz tuh cmne la bley ttkar. isk3

Sky Before Pinky said...

ahaha..lawaks..kalo saya pon gelak sensorang..apa punye da~~skali remote astro..

Hunny Maldini said...

ahahahahahaaaha.
alaaahhh comeyll je bley tsalah.
hakkhhakh.
seb bek la hani xde kt situh.
hahahaha

Zulfahmi Abidin said...

fuhh.slamat la korang smua hanya ada dlm dunia blog fahmie.klu korg ada kompom fme kne gelak.ceettt

Sophia Rani said...

hahaha.. lawak2...
anyway kita guna handphoe yg sama..
(^^,)

Zulfahmi Abidin said...

Haha.okey.tp org punye phone lg exvance.wek3

si suraya said...

hahaha
first time aku dengar cte cmni
hehe

J. Love said...

kah kah kah kah kah kah kah kah!!


awat besar lagu tu ke handphone lu? sampai tak perasan!


HAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Zulfahmi Abidin said...

Ala.jgn la kutuk mcm 2.menyesal la plak crite kt cnie.hehe.relax la.people make mistake kan.

Powered by Blogger.