¶ SDARY 2002-2006

SDARY= Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Abdul Rahman Yassin

Pertama sekali Credit to Cik Faten sebab bagi fahmie idea pukul 3:52 pagi nie untuk menulis blog. Sebenarnyer takde idea pon nk tulis ape-ape dalam nie. Tapi after blogwalking teringin lak tulis pasal sekolah jugak. Sekian untuk pendahuluan.

Nak cerite pasal asal usul Sekolah fahmie nie malas pulak. Click la laju-laju kat sini. Bende tuh akan di Link kn ker Facebook SDARY yang fahmie sendri tak tahu sape yang maintainkan. Kalau Cik Faten cerite ape yang dia rindu kat sekolah dye. Fahmie pulak nk cerite ape yang fahmie tak sempat nak buat kat sekolah tuh. Sebab fahmie tak de lah rindu sangat kt sekolah tuh. Hehe. So sory Cikgu. Saya dak nakal.

Nak tulis name penuh dye tuh panjang sangat la pulak. So fahmie tulis jer yg shortform dan senang nk sebut. So ape yang Fahmie tak sempat nk buat mase kat sekolah dulu tuh yerk? Fahmie cube list kan sebaik mungkin okey.

Perkara yang tak sempat nk buat masa sekolah:
  1. Setiap kali Cikgu ajar something. Buat muke pelik. then ckp "Yer ker Cikgu".
  2. Bile orang sebelah Fahmie bisik kat telinga. Jerit " Kau nie, mengganggu konsentrasi aku lah".
  3. Bile sampai giliran fahmie untuk menjawab soalan. Fahmie jerit "Next!!"
  4. Bile org sebelah tuh senyap jer. Cakap kat dye " Kau nie mengganggu aku la"
  5. Conteng badan dengan bintik-bintik merah gune marker. Bile ade orang tanyer kenaper? selambe jer jawab " Aku elergic dengan sekolah la"
  6. Kalau cikgu tengah round mase exam tuh, tegok muke cikgu, bagi isyarat org sebelah meniru.
  7. Bile cikgu masuk, sebelum cikgu bagi salam, Angkat tangan, then ckp "cikgu boleh tak fahmie skip kelas, kelas cikgu bosan la"
  8. Sekejap-sekejap buat suara kucing "Mmiaw.."
  9. Makan Chewing gum dalam kelas. Bile cikgu marah suro bagi gum tuh kat cikgu. Fahmie start pasing2 kat kawan2 yang lain.
  10. Buat bende bodoh macam potong kertas buat bentuk Cone lepas tuh letak la tissue merah ker, kertas merah..conteng cikit gune color air...pakai kat kepala.ckp kt kawan."aku adalah Gunung Berapi"
  11. Bile cikgu bagi kerje rumah, cakap kat cikgu "Tak pelah cikgu, saya tak nk sebab besok saya tak datang sekolah"
  12. Tibe2 berlari satu kelas. Duduk balik kt tempat asal. Buat macam tak de ape yang berlaku tadi.
  13. Menyanyi dalam kelas kuat2. Ajak kawan yang lain nyanyi sekali.
  14. Buat2 pegang Invisible Hamster. Ajak kawan cube pegang.
  15. Cakap kat budak perempuan yang fahmie tak kenal.Deangan suara pelik. " Kau....Kau akan mati hari nie". pastu jalan buat selamber.
  16. Cakap "Cikgu, boleh tak saya mengajar hari nie"
  17. Buat kelas mcm dalam kem tentera. Panggil cikgu Baik Puan atau Baik Tuan.
  18. Letak kat belakang kertas yang ade tulis "Tendang lah saya". Gune kan sebagai cabaran siape yang berani ganggu fahmie.
  19. Bercakap dalam kelas. Setiap ujung ayat tuh diakhiri dengan ".com .my"
  20. Biarkan zip seluar terbukak. Bile ade orang tunjuk zip tuh. Jawab jer.Fahmie memang prefer macam nie.
  21. Depan public cakap kat junior, weh cek burung ko?
  22. Bile cikgu mengajar, kejap2 cakap "Wow".
  23. Ganggu cikgu mengajar dengan ckp "Boleh tak cikgu eja bende tuh". buat kerap kali.
  24. Bawak patung Bear kecik pegi sekolah. Bile cikgu tanyer, fahmie tanyer kat Bear tuh. Bile cikgu marah. Cakap " Kau nie memang memalukan aku lah"
  25. Ikat duit. Letak kat lantai.Tengok berapa ramai orang cube amek duit tuh.
  26. Buat surat cinta palsu, letak kan kat dalam buku dak perempuan.
  27. Jalan keliling sekolah, buat pergerakan mcm James Bond pegang pistol. Sambil buat bunyi lagu Mission Impossible.
  28. Masuk kelas lepas waktu rehat. Tenung sorang budak kelas. Cakap "ko dengan dia sama jer" lari dari kelas tuh.
  29. Mase nak pegi makmal sains tuh ikut emergency procedures untuk keluar kelas.
  30. Tulis nota atas meja. "Saya keluar dari minda,brb".bile cikgu kejut.jerit."Hoi,Tak geti bace ker".pas tuh sambung tidur semula.
  31. Datang lambat masuk kelas mase cikgu tengah mengajar. Masuk kelas ala2 spy.
  32. Duduk kt sudut kelas, tunggu semua pandang. Pegang kepala jerit "panas,panas,panas"
  33. Bile cikgu tanyer mane kerje rumah awk, jawab "Saya terjatuh kan buku tuh tak tahu kat mane sebab tadi saya pukul budak yang cakap cikgu nie teruk".
  34. Bile ade cikgu ganti, bile dye perkenal kan nama. Suro dye "Buktikan.."
  35. Bile cikgu tanye kenapa lambat, jawab "Ikan emas saya mati cikgu" start menangis..
  36. Buat fitnah kat cikgu. Cakap ade cikgu lain mengate cikgu.
  37. Pagi jumaat tuh,Lari masuk dalam kelas jerit " Hari nak kiamat"
  38. Bile cikgu tanyer kenapa lambat, jawab " Raja mana penah lambat, orang yang tunggu dye"
  39. Bile cikgu bukak projector jer jerit sekuat hati "Arhhh...mata aku"
  40. Buat lawak dalam hati lepas tuh ketawa sorang2.
  41. Sembunyi bawah meja cakap kt kelas langit nak runtuh
  42. Dalam kelas Kimia, main dengan chemical tuh. Bile cikgu tanyer awk nk buat ape dengan bende nie. Jawab saya nk buat Bomb cikgu.
  43. Bile cikgu tanyer soalan. Tegok jer muke cikgu tuh.
  44. Gam kan gunting kawan. dengki dengki dengki
  45. Cabut sehelai rambut org. Cakap kat dye "DNA"
  46. Cakap "Tipu" setiap ape yang member cakap
  47. Senyum jer dari pagi sampai blik kelas.
  48. Buat satu titik hitam kt tangan . Besar kan setiap hari sedikit demi sedikit.
  49. Bile nak bersin dalam kelas. Bersin sembil buat irama lagu kegemaran
  50. Bile cikgu pandang whiteboard or blackboard jer. Semua dalam kelas tuka tempat duduk.

Kan best klu fahmie dapat buat semua nie sebelum habis sekolah dulu. Tapi nak buat mcm mane. Macam mane tah boleh amek kelas sains stream dulu fahmie pon tak tahu. Dah duduk dengan mostly budak2 skema. Harhmm.....[hampa]

13 Comment. Write Yours!:

Fatin Razali said...

hahahhaa...tanx famy!
kamu bwat sye mcm pompuan psycho gelak sowg2 kat bilik neh..cool!
u really good in talking crap!

Zulfahmi Abidin said...

Yang kamu gelak sorang2 tuh da kenapa..hehe..alah..bukan talking crap la..harapan nie.kalau la dapat buat dulu mesti ade 50 bende fahmie nk cerite kat cucu fahmie nati.malangnya smua da terlambat..hehe

Sophia Rani said...

hahahaha,, sangat sengal.. :D

Zulfahmi Abidin said...

lah.penat fahmie buat dye kate fahmie sengal..hehe.tapi best ape klu dapat buat..

Sophia Rani said...

sengal dan klakar la actually.. tergelak2 je baca.. seb bek tak kancing gigi.. erkk.. betul ke.. sory.. bm A2 je.. ;p

Teyn said...

hhhahhahaa!! i was laughing so hard and my sister called me weirdo! hhahahaa.. nice one! =D

Zulfahmi Abidin said...

@Sophie: wooo...klu awk kene kancing gigi tadik..fahmie da jadi punca dah..hehe..

@Teyn: Bagus la..Fahmie hapie dapat buat org lain ketawe...hehe..so ape yg faten tak sempat nak buat mase sekolah dulu..hehe..nak tawu jgk..

Teyn said...

zulfahmi> ok2... nanti teyn post kat blog. nak berapa? =p

Zulfahmi Abidin said...

ape kate teyn buat 50 jugak.tapi klu buat beraper yg termampu pon takper.sebab.fahmie tawu fhamie pikir bnde nie 3 jam.hehe

Teyn said...

waaahhh!! ok2... nnt teyn fikir 50 benda.. haha

Zulfahmi Abidin said...

haha..steady la teyn..teruja fahmie menunggunyer.hehe

kupu-kupu_cinta said...

hahahaha fahmie... banyak betul senarai tuu..nape x cukup kan 100 fahmie?

Zulfahmi Abidin said...

haha..aku nk aje buat 100.tapi 50 puluh nie pon da buat aku menaip 4 jam dan berpikir twu tak.so aku tulis 50 pon da cukup terbaik da tuh kot.hehe

Powered by Blogger.